Чи можна пити віскі з колою?

Ну, якщо можна пити горілку з пивом, чому не можна пити віскі з колою? Хоча, є один нюанс: віскі – це природний дистилят, а кола – суцільна хімія. І заважати калорійний природний продукт (100 грам віскі містять 300 Ккал) з калорійним штучним продуктом (100 грам коли містять 42-45 Ккал), наповненим цукром, підвищеною кислотністю і шкідливою ортофосфорної кислотою, щонайменше, нерозумно.

Споживання віскі з колою призводить до ожиріння; підвищена кислотність коли змиває зубну емаль (чого справжній віскі ніколи не дозволить собі зробити), а ортофосфорної кислотою краще всього чистити тільки що знайдені при археологічних розкопках старовинні монети, потемнілі мідні чайники і бляхи солдатських ременів. Так що відповідь на поставлене запитання проста: пити віскі з колою можна, але не потрібно. Однак – п’ють …

Ця мода прийшла до нас з Америки, як і інша гидота. Спочатку звичку пити віскі з колою завезли в Європу «бітли» після своїх гастролей у США в 1964 році. Однак до початку 70-х років минулого сторіччя пиття віскі з колою в Європі в звичку ще не ввійшло. Пізніше, дана звичка з відкриттям “залізної завіси” проникла і в Росію. Добре, що тепер вона сходить нанівець, оскільки виробники вітчизняних напоїв і продажна преса рознесли в пух і прах цю хімічну колу, хоч і заслужено, але не заради турботи про споживачів, а власної вигоди для.

Але справа не тільки у шкідливих компонентах коли. На початку статті, автор сказав, що заважати віскі з колою нерозумно. Чому? Тому що змішання це негармонійно.

Судіть самі. Віскі – продукт специфічний. Його смак і післясмак – дуже значимі фактори. Наприклад, змішавши шотландський віскі з колою, ми втратимо димний смак шотландського віскі, ніж, в тому числі, шотландський віскі і привабливий. Крім того, смакові якості віскі та коли занадто контрастують один з одним, а повинні, по ідеї, один одного доповнювати.

Американський віскі, спрацьований на базі його головного інгредієнта – кукурудзи, більше підходить для розведення його колою. Смак кукурудзи кола приємно відтіняє, до того ж віскі трохи втрачає свою різкість, що характерна майже всім американським віскі. Але і американський і, тим паче, шотландський та ірландський віскі, вже якщо і пити з колою, то з купаж (змішанням солодового віскі із зерновим) і не старше трьох років. По відношенню до купажу більш старших за віком, пити такий віскі, розбавлений з колою, – блюзнірство. Так що вже якщо вам шибко охота випити віскі з колою, візьміть віскі не дуже дорогий і не найякісніший. І в залежності від бажаної міцності, розведіть віскі або один до одного з колою, або один до двох (що зведе нанівець весь смак і аромат віскі).

І ще пам’ятайте: підступність віскі з колою полягає в тому, що пити його хочеться і хочеться, до того ж такий коктейль надзвичайно розпалює апетит. Звідси і наведена вище небезпека ожиріння.

Словом, пити віскі з колою автор цих рядків не рекомендує. І заявляє з повною переконаністю і без помилкового патріотизму, що горілка з пивом – краще …