Чи шкідливо морозиво

Морозиво – таке близьке і жадане слово для кожної дитини, та й що таїти, для багатьох дорослих теж. Перш, в нашій країні воно було в однакових хрустких стаканчиках, або на паличках, загорнуте в блискучу фольгу.

Тепер з’явилося різноманіття смаків і форм, так що кожен може вибрати собі до душі. Хоча такого як було, звичайно, вже не знайти.

І, так само як і раніше, мами купують дітям морозиво, як заслужене ласощі за хорошу поведінку, або з’їдений обід, але раз за разом пояснюють, що насправді воно шкідливе. Але чи так це насправді?

Морозиво дійсно шкідливо, але лише для деякої частини населення. Так як багато видів морозива містять високий вміст жиру, отже, дуже калорійне, воно протипоказане людям, які страждають надмірною вагою. Так само, таке морозиво не радять людям з підвищеним вмістом холестерину в крові, тому як кількість жиру може суттєво підняти і без того небезпечний рівень.

Втім, для таких людей існує ягідне морозиво і заморожений сік – в таких видах солодощі немає жиру, і, отже, вони більш легкі.

Тим же, хто турбується про рівень глюкози, варто перейти з фруктових видів морозива на молочне, вершкове і пломбір. У таких видах морозива менше цукру ніж у фруктових, але підвищений вміст жиру.

Найбільш збалансованим вважається молочне морозиво, тому як вміст жиру в ньому не так високо як у пломбірі, а цукру стільки ж.

Якщо ж у вас є схильність до каменів у нирках чи жовчному міхурі, то вам варто обмежити споживання морозива, хоча б до одного-двох раз на два тижні. У такій кількості воно не зможе вам зашкодити, якщо у вас немає непереносимості лактози, звичайно.

Так само, не радять вживати види морозива з штучними барвниками, так як їх хімічний склад не може сприятливо позначитися на організмі.

Втім, є й інша сторона монети. Морозиво може принести не тільки шкоду, але і відчутну користь.

Для початку, згадаємо, що воно поживно – щоб швидко заповнити сили, морозиво підходить просто ідеально. До того ж, будучи одночасно і їжею, воно охолоджує тіло, а згадуючи про жахи літа 2010, це стає чи не головною перевагою.

Більш того, багато лікарі впевнені, що саме морозиво може принести полегшення людям, страждаючим гастритом і виразкою шлунка при підвищеній кислотності. Морозиво знижує кислотність у шлунку, тим самим знімаючи гострі болі.

Так само, морозиво володіє високим вмістом безлічі корисних для організму речовин, таких як: вітаміни (A, B, D, E, P), калій, фосфор, цинк, натрій.

І, до того ж, саме в молочних видах морозива міститься Л-триптофан, і воно ж стимулює вироблення серотоніну. У сукупності, ці дві речовини піднімають настрій і володіють легким заспокійливим ефектом. Не дарма під час стресів нам нестерпно хочеться купити пару упаковок морозива, організм сам натякає нам, що пора б заспокоїти нерви і посміхнутися.

Підводячи підсумок можна сказати, що морозиво – як і будь-який інший продукт. Для когось корисно, для когось шкідливо. Але якщо є його не кожен день у великих кількостях, то ніяких фатальних наслідків не буде, тому можна сміливо насолоджуватися улюбленими ласощами.