Чим корисні кедрові горіхи

Для початку невелике, але дуже важливе викриття. Насправді той кедр, що росте в нашій Сибіру, зовсім і не кедр, а сосна сибірська. Справжній кедр росте тільки в Лівані. Але чому ж наша сосна стала раптом кедром? Вся справа в тому, що коли наші перші експедиції потрапили в Сибір і люди побачили перед собою це могутнє, красиве і досі небачене дерево, то вони тут же вирішили, що називатися вона повинна тільки кедр, як і дерево в біблійних книгах. Все це відбулося в 18 столітті, але з тих пір цю плутанину в назві ніхто не змінив, так і росте в Сибіру кедр, а його плоди називаються кедровими горішками. А ось чим же так корисні ці горішки?

По – перше, кедрові горішки – це просто криниця вітамінів. У кожному такому маленькому горішку міститься велика кількість вітаміну А, який відповідає за ріст і розвиток організму. Є в них і вітаміни групи В – В1 – тіамін, який впливає на роботу серцево – судинної, ендокринної та нервової систем; В2 – рибофлавін – який позитивно впливає на нашу шкіру і на гостроту зору; В3 – ніацин – який відповідає за обмін холестерину і правильне кровотворення. І, звичайно, жоден кедровий горіх не обходиться без вітаміну Е – антиоксиданту, який допомагає нашим клітинам правильно рости і розвиватися і запобігає їх від руйнування.

Особливо варто звернути увагу на макро та мікроелементи, які так само у великій кількості містяться в горіхах сосни сибірської. Це і мідь, яка необхідна для утворення еритроцитів, і магній, без якого наші кістки не росли б правильно, і марганець, який просто необхідний для наших гормонів, і кальцій, який дуже важливий для нашої кісткової системи, і цинк, який відповідає за нормальний функціонування передміхурової залози …

Ядра кедрових горіхів вживають в їжу в сирому вигляді, а так само вони служать продуктом для виробництва кедрового масла, яке дуже широко застосовується в кулінарії. Не викидається в смітник і макуха, що залишається після вичавлювання олії. Його так само застосовують у кондитерських виробах і в кулінарних блюдах як смакової добавки. А з кедрової шкаралупи дуже часто роблять всілякі лікувальні настоянки і настої, які застосовуються в народній медицині, яку п’ють від геморою, глухоти і при хворобах нирок. До того ж кедрові горішки є ще й афродизіаком і дуже часто використовуються для поліпшення потенції і посилення оргазму. На практиці це виглядає так: у день потрібно з’їдати по жмені кедрових горіхів і ваша друга половина просто буде без розуму від ваших нових сексуальних можливостей.

Обов’язково варто спробувати приготувати своєрідний кедровий еліксир, який допоможе організму побороти всі запальні захворювання. Половину склянки кедрових горішків вимочуйте у воді кілька годин поспіль. Потім ретельно збийте міксером, додавши ще склянку води. Після цього настій потрібно процідити і пити невеликими ковтками по кілька разів на день. Так само його можна додавати у всілякі страви для надання їм легкого горіхового аромату.

Варто мати на увазі, що кедрові горішки з – за великого вмісту в них масла, дуже швидко псуються, тому краще всього їх зберігати в холодильнику в щільно закритому посуді.