Чим корисні свіжовичавлені овочеві соки?

Про користь овочевих соків можна писати нескінченно. Овочеві соки очищають наш організм від токсинів, поповнюють запаси мінералів, вітамінів і мікроелементів, допомагають зберегти біохімічний баланс, і звичайно ж, допомагають зберегти молодість. Так які ж овочеві соки є самими – самими корисними?

Буряковий сік. Свіжовичавлений буряковий сік містить цукри, вітаміни С, В1, В2, Р, калій, марганець і залізо. Буряковий сік рекомендується пити при підвищеному тиску і нервозності (півсклянки соку 3 – 4 рази на день), при зниженні гемоглобіну і при занепаді сил. Так само буряковий сік відмінно допомагає відновити організм після перенесеного важкого захворювання. Якщо чистий буряковий сік вам пити не дуже приємно, то його можна змішати яблучний або морквяний сік. Свіжовичавлений буряковий сік рекомендується пити при проходженні курсу хіміотерапії. Це пов’язано з тим, що саме цей сік відмінно очищає організм від токсинів і радіації. Буряковий сік не рекомендується пити при будь-яких захворювання нирок, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. При прийомі бурякового соку можна відчути нудоту і запаморочення. Щоб цього не сталося, свіжовичавлений буряковий сік повинен протягом двох годин постояти при кімнатній температурі.

Томатний сік. Цей сік, мабуть, є найдоступнішим і корисним. Томатний сік найкращий засіб при запорах. Він відмінно пригнічує процес гниття в кишечнику, дуже швидко відновлює організм після стресу і хвороб. Томатний сік дуже корисний вагітним і годуючим жінкам. При вживанні цього соку варто дотримувати деякі правила. По – перше, томатний сік можна пити під час прийому їжі. Це пов’язано з тим, що цей сік просто несумісний з білковими продуктами і крохмалем. Якщо знехтувати цим правилом, то томатний сік може стати причиною всіляких захворювань кишечника та шлунка. По – друге, томатний сік не варто солити. Сіль знищує практично всі корисні речовини томатного соку. Замість солі в сік можна покласти один подрібнений зубчик часнику, а через п’ять хвилин сік потрібно процідити. Протипоказаний томатний сік при загостренні гастриту, панкреатиті, холециститі і при виразковій хворобі.

Морквяний сік. Свіжовичавлений морквяний сік – найбагатше джерело вітаміну А і бета – каротину. У ньому так само містяться вітаміни В, С, D, Е, кальцій і кобальт. Саме тому педіатри рекомендують додавати морквяний сік в дитячий щоденний раціон. Цей сік чудово поліпшує апетит, травлення і структуру зубів. Цей сік допомагає організму пручатися всіляким мікробам і інфекціям. А ще морквяний сік покращує зір і має відмінний загоює ефект. Годуючим мамам рекомендується щодня випивати по дві склянки свіжовичавленого морквяного соку для насичення грудного молока всіма необхідними вітамінами і мінералами.

Яблучний сік. Цей сік потрібно пити відразу ж після приготування. Якщо свіжовичавлений яблучний сік постоїть при кімнатній температурі хоча – б десять – п’ятнадцять хвилин, то втратить всі свої корисні властивості. А корисних речовин в цьому соку дуже багато. Це і вітаміни, такі, як А, В1, В2, В5, В6, С, і всілякі кислоти, і мінерали, такі, як калій, мідь, магній, залізо, сірку, фосфор. Завдяки такому гармонійному складом корисних речовин, яблучний сік відмінно зміцнює шкіру, волосся і нігті. Яблучний сік рекомендується пити при захворюваннях нирок, жовчного міхура, при запорах і при сечокам’яній хворобі. Після великих фізичних навантажень склянку свіжовичавленого яблучного властивості – відмінний засіб для відновлення сил. Не рекомендується вживати яблучний сік тільки при загостренні гастриту шлунка і при виразковій хворобі.