Чим замінити сир Філадельфія?

Нині господиня пішла просунута. Вона готує заморські чізкейки, химерні ролли і суші, сирний консоме з грибів. Але для таких чужоземних страв і продукти потрібні екзотичні, незвичні для Росії, які не випускаються вітчизняними виробниками. Сир Філадельфія якраз з їх числа. Родом він з Америки.

В далекого 1872 році американський Сировар Вільям Лоренс придумав крем – сир, який назвав Філадельфія (Philadelphia) на честь рідного міста. Вже в 1880 році компанія «Empire Company» ставить виготовлення сиру на потік. Пізніше власники торгової марки мінялися, але крем – сир ставав дедалі популярнішою, а технологічний процес його виготовлення ставав більш досконалим. Сьогодні Філадельфія по праву вважається самим привабливим крем – сиром у світі.

Цей сир універсальний. Його додають в сотні страв і це виправдано – чудовий ніжний смак і приємна сметанообразная текстура надзвичайно гарні і дарують гастрономічні переживання гурманам.

Але в Росії цей сир не виробляють, купити можна тільки імпортований продукт. Він дорогий, не всім доступний і, крім того, в маленьких містечках і селах його не знайти. А чізкейку хочеться. І без ролів як – то сумно.

Але наші господині ніколи не сумують. «Буде вам і білка, буде і свисток! У сенсі роли з Чізкейк »- каже Світлана Павлівна (талановита кухарка) і починає чаклувати на кухні.

По – перше, сир а-ля Філадельфія можна зробити із звичайної сиру. Беремо сільський сир, перемелює його в м’ясорубці або блендері. Варимо заварний крем (без цукру) і збиваємо вершкове масло до білого кольору. Остуджуємо крем і змішуємо його з сиром. В кінці додаємо масло. Якщо наш сир для чізкейку – можна додати цукрову пудру. Якщо для ролів – сіль.

По – друге, використовувати те, що є у продажу. Той же сир перетираємо. У блендері, м’ясорубці, через сито. Обов’язково треба перетерти, щоб маса була однорідною. Купуємо баночку вершкового сиру типу «Президент», «Янтар», «Віола». Змішуємо сир з вершковим сиром. У пропорції 1:1. Заміна Філадельфії готова.

По – третє, приготуємо сир за всіма правилами. Візьмемо молока 1 літр, кефіру 0,5 літра, одне яйце, по чайній ложці солі й цукру, трохи лимонної кислоти (на кінчику ножа).

Починаємо сироваріння. Молоко кип’ятимо, помішуючи. Додаємо сіль і цукор. Знімаємо з вогню і додаємо кефір. Заважаємо, поки маса не згорнеться. Відкидаємо на марлю або сито і даємо стекти сироватці. Вийшла м’яка сирна маса. Далі збиваємо яйце з лимонною кислотою. Добре збиваємо, до пишноти. Змішуємо сир і збите яйце. Все, сир готовий.

По – четверте, замінити Філадельфію можна оригінальним вершковим продуктом, готувати який додумалися наші господині. Взяти дуже хорошу, жирну і густу сметану. Викласти її в марлю, складену в декілька шарів, і підвісити на ніч для витікання зайвої рідини над раковиною або тазиком. Вранці ви виявите, що в марлі сирного продукту удвічі менше ніж було сметани, і він цілком замінить Філадельфію.

Загалом, якщо немає Філадельфії, то на нема й суду нема. Самі зробимо. А роли з чізкейк обов’язково спорудимо.