Чому корисно їсти яйця?

Напевно, немає такої людини, яка б байдуже ставився до курячим яйцям. Хтось щоранку снідає яєчнею, хтось на вечерю воліє омлет, а хтось не гидує вживати їх сирими. А є такі люди, які яйця на дух не переносять. Але ось що незрозуміло – яка ж користь від курячих яєць для нашого організму, і як їх краще вживати – смаженими, вареними або сирими?

Яйця – це головне джерело білка для організму людини. При цьому вони в дуже невеликій кількості містять жири і вуглеводи. Як з’ясувалося, в кожному яйці міститься 12 вітамінів і ціла маса мікроелементів. А ось лецитин, який теж є в кожному яйці, покращує пам’ять. Ще яйця корисно вживати в їжу для профілактики захворювань серця і очей. Вони допомагають оберегти організм людини від онкологічних хвороб і допомагають схуднути. Ті люди, які в день з’їдають хоча б одне яйце, мають здорові зуби і міцні кістки.

Але деякі вважають, що через підвищеного холестерину яйця є дуже шкідливо. Дійсно, в одному яйці міститься 200 мг холестерину, а це становить 70% від добової норми. І все давно відомо, що підвищений холестерин у крові може призвести до смерті від захворювань серця і судин. Однак той холестерин, який знаходиться в крові, і той, який знаходиться в яйцях не одне і те ж. Холестерин, який міститься в продуктах, дуже слабо впливає на рівень холестерину в крові. Тим більше, що є два види цієї речовини – корисний холестерин, який організм отримує з продуктів, і шкідливий холестерин, який виробляє організм. Корисний холестерин перешкоджає утворенню бляшок в судинах, а ось шкідливий, навпаки, цьому сприяє.

Однак, все ж таки не рекомендується їсти яйця з хлібом і вершковим маслом, з ковбасою або беконом у вигляді яєчні. Від таких яєць організм ніякої користі не отримає. Найкраще яйця вживати як окремий продукт, як омлет з молоком і з зеленню або як яєчню на рослинній олії.

Однак є такі спадкові хвороби, при яких печінка у великій кількості виробляє або тільки поганий холестерин або тільки хороший. Ці хвороби також можуть бути у людей, чиї батьки померли від інфаркту або інсульту в молодому віці. При такому положенні справ людині не рекомендується вживати в їжу більше 2 – 3 яєць на добу.

До всього вище сказаного варто додати, що яйця завжди є в раціоні кожного спортсмена. Чому? А тому, що вони дають організму дуже багато енергії, яка вивільняється поступово.

Деякі люди для того, щоб збільшити користь від курячих яєць їдять їх сирими. А адже це дуже шкідливо. І справа не в самому яйці, а в сальмонели, яка дуже часто зустрічається в сирих яйцях, і після їх вживання переходить жити в організм людини. І навіть самі що ні на є домашні яйця від своєї рідної курочки – несучки не захистять людину від сальмонельозу.

Ось і виходить, що яйця – дуже корисний і важливий продукт. Саме тому в їжу їх потрібно вживати щодня, проте зловживати ними все ж не варто.