Чому необхідно їсти вранці

Я вже років сорок хочу привчити себе їсти вранці. Знаю, що треба, що годинок з одинадцяти буде вже «підсмоктується», а обід починається тільки з години, але … Нічого не можу з собою вдіяти. Не йде по ранках їжа, хоч трісни.

А все манна каша да молоко з супротивною пінкою, що давали на сніданок у дитячому садку. Саме ці дві страви прищепили відраза до сніданків. І, схоже, назавжди. І якщо манна каша ще якось з’їдає (більша частина її все ж розмазувалася по тарілці), то кип’ячене молоко з пінкою, яка була настільки противна, що викликала нудоту, ніяк не випивалося. Воно було ще гірше столової ложки риб’ячого жиру, яке випливало проковтнути обов’язково. Але одна справа – столова ложка, а інше – цілий стакан.

Так необхідність їсти вранці була геть відбита. А є вранці треба. Це дуже важливо, якщо ви хочете бути подовше живим і здоровим.

Обмін речовин.

Він відбувається плідніше та інтенсивніше у тих, хто вранці снідає. І, відповідно, сповільнюється, хто снідати не звик. Якщо ж врахувати, що обмін речовин є найголовніша функція для підтримки життя організму, то не снідати – просто шкідливо. І небезпечно для життя.

Вітаміни.

Зазвичай за сніданком не споживається важка і жирна їжа. І добре йдуть фрукти та соки. Це означає, що в організм, якщо ви звикли їсти пір вранці, потрапляють додаткові вітаміни, а якщо ви не снідаєте – то не потрапляють. А вітаміни, як ви знаєте, річ корисна. І рідко коли бувають зайвими.

Вечеря.

Зазвичай у тих, хто не снідає, бажання міцно і щільно попоїсти наростає до вечора. І часто вечері бувають настільки щільними і жирними, що не йдуть в порівняння навіть з повними – салат-перше-друге-третє – обідами. А це не є добре. Крім того, незавтраканіе заповнюється часто другу вечерю, тобто споживанням їжі на ніч. Що вже зовсім погано.

Вуглеводи.

Людина, що не звик до сніданків – а це, по більшій частині, вуглеводи – піддає себе більшої небезпеки захворіти. Гірше функціонують органи кровообігу. А це – шлях до інвалідності, інфаркту, паралічу. Крім того, у людей, які не снідають, тромбоцити частіше злипаються, що призводить до утворення згустків і, як наслідок, тромбів.

Коли найчастіше відбуваються інсульти та інфаркти?

Вірно, пор ранках.

Холестерин.

Це фактор ризику заіметь серцево-судинне захворювання. А сніданок значно знижує вміст холестерину в організмі. Особливо при споживанні різноманітних каш.

Жовчний міхур.

Якщо ви не хочете отримати зайві проблеми з жовчним міхуром – треба снідати. Оскільки незавтраканіе – маленька голодовка. Яка чревата утворенням каменів у жовчному міхурі. Воно вам треба? Поснідавши ж, ви знизите ризик появи цих камінчиків.

Так що – треба змусити себе снідати. Спочатку, можливо, це буде не легко, доведеться себе гвалтувати, що називається, «штовхати» їжу в себе, ви не будете відчувати смаку їжі … І все ж – спробуйте. Місяць-другий, і з’явиться звичка снідати. Не перекушувати, а саме снідати.

А це гарна звичка