Де міститься клітковина?

Для початку давайте запам’ятаємо, що клітковина – це звичайні рослинні волокна. Волокна ці розділяються на дві групи: розчинні у воді, та нерозчинні. Розчинні волокна служать для створення нормальних умов розвитку корисних бактерій, без яких наш організм працювати нормально не може. А нерозчинна клітковина вимиває зайвий холестерин і чистить наш організм.

Клітковина – це просто ідеальна “мітла”, яка може вичистити наш організм, як ніяке інше засіб. Але, крім своїх очисних властивостей, клітковина просто необхідна нам для підтримки нормальної мікрофлори кишечника.

Якщо у вас, не дай бог, з’явилися проблеми з кишечником, то можна сміливо сказати, що у вас з клітковиною повна біда. Тобто, щоб запобігти можливі проблеми з травленням, вам просто необхідно почати споживати клітковину в достатній кількості. Крім того, люди, які споживають клітковину постійно, швидше за все, ніколи не захворіють на рак товстої кишки. Є до чого прагнути, погодьтеся?! У числі інших, клітковина – це найкращий лікар по частині хвороб серця і судин, а також по лікуванню жовчного міхура.

Клітковина є основою в будь-якій дієті, будь то заняття спортом або наше повсякденне харчування, без неї, вибудувати систему правильного харчування попросту неможливо. Чому ж клітковина допомагає нам схуднути? Все дуже просто як і все геніальне, сиріч природне. А справа вся в тому, що клітковина допомагає очищатися кишечнику і зменшує кількість жирових прошарків. Крім того, вона розщеплює цукор, тим самим, знижуючи його рівень в крові. А найцікавіше полягає в тому, що при невеликому прийомі клітковини, відчуття насичення приходить майже моментально.

Отже, порадівши трохи термінам і визначенням, давайте подивимося, де ж міститься клітковина. По-перше, вам варто звернути свою увагу на фрукти – найдоступніший і самий природний спосіб заповнити запаси корисних волокон в організмі. Особливо багато клітковини міститься в цитрусових. Однак, не всім і не завжди ці самі цитрусові можна вживати. Не поспішайте зневірятися, клітковини повним повно і в овочах! Причому, майже у всіх овочах. Також клітковину можна виявити в організмі після трапези гречаною кашею або висівками.

Добова норма споживання клітковини становить 20-25 грамів у чистому вигляді. Приміром, досить з’їсти один апельсин в день. Погодьтеся, до такого харчового режиму звикнути не складе труднощів.

P.S. Якщо ви зібралися стати на шлях істинний і почати споживати клітковини стільки, скільки потрібно, то ні в якому разі не починайте їсти багато фруктів, наприклад.
Різкий перехід призведе до запору і здуття живота. Для людей, які на дух не переносять апельсини і інші фруктові радості, поспішаю повідомити благу звістку: клітковина, виявляється, продається в аптеках в чистому вигляді. Погодьтеся, беручи до уваги останню обставину, проблему нестачі клітковини можна вирішити, що називається, не напружуючись.