Кава з апельсином (рецепт)

Рідко можна зустріти людину, яка не п’є кави. Наш ранок починається з приготування цього божественного напою: кавовий аромат, поширюючись по квартирі, сприятливо впливає на наш настрій, а його підбадьорливий смак допомагає прокинутися. Протягом дня ми п’ємо його на роботі, а вечорами, зустрічаючись з друзями в кафе, замовляємо його знову. Кава вважається одним з найулюбленіших популярних напоїв. Мільйони людей не можуть собі уявити свій день без чашки кави.

Як приготувати каву з тонким смаком і неповторним ароматом?

Правила приготування «правильного» каву:

Турку обполіскують окропом, щоб прогріти посуд. Кладуть необхідне по пропорції кількість кави, заливають окропом так, щоб кава залишився на дні турки, а не плавав на поверхні. Після приступаємо до нагрівання, дуже важливо довести до кипіння повільним нагріванням. Як тільки піднялася піна, турку знімають з вогню і чекають, поки осяде гуща.

Кава подається гарячим, тому відстоювання не повинне затягуватися. Кілька крапель охолодженої води прискорять цей процес, але не перестарайтеся, оптимальна температура подаваного кави – 55 градусів.

І ще кілька слів про правильне помелі зерен:

Ми марно використовуємо електричні кавомолки, вони мають особливість нагріватися, і можуть спалити зерна, зіпсувавши аромат. Найсмачнішим вважається кава, який змолоти вручну і зварений в турці. Молоти зерна краще безпосередньо перед приготуванням напою, так краще збережеться їхній аромат.

Існує безліч рецептів приготування кави, від класичних і традиційних та до самих екзотичних, про існування, яких ми навіть не підозрювали. Навіть однаково заварений каву можна вжити безліччю способів: з молоком, з вершками, з шоколадом, з лимоном, з цукром …

Кардамон, гвоздика, кориця, ваніль, мускатний горіх – досить популярні прянощі, які приємно різноманітять вже полюбився вид кави.
А чи пробували Ви кава з цитрусовими? З лимоном – напевно, а з апельсином?

Запропоную кілька рецептів приготування кави з апельсином:

Для приготування 1 порції буде потрібно:

Чорний мелений кава – 1,5 ч. ложки

Очищена вода – 150 гр.

Апельсин – 1 часточка

Цукрова пудра – 0,5 ч. ложки

Апельсинова цедра – на кінчику ножа

Апельсиновий лікер – 1 ч. ложка

Густі вершки – 0,5 ч. ложки

Приготування:

Поки в турці вариться кава, перемішуємо вершки з цукровою пудрою і цедрою. Зварений гарячий кави наливаємо в чашку і додаємо лікер. Акуратно перемішуємо. На поверхню кави викладаємо вершки і часточку апельсина. Кава готова!

Кава «Індія»

1 чашка окропу

2,5 ч. л. меленої кави

2 ч. л. цукру

1 «бутон» сушеної гвоздики

2 ч. л. рому

Цедра ? апельсина

Приготування:

Кава залити крутим окропом і накрити, залишити на 5 хв. У чашку викласти спеції, додати ром і цукор. Залити процідженим кави. За бажанням можна приєднати вершки. Готово!

Спробуйте ці дивовижні напої і запам’ятайте їх вишуканий смак. А коли запросіть гостей – не забудьте пригостити їх цими смачними напоями.