Рідко можна зустріти людину, яка не п’є кави. Наш ранок починається з приготування цього божественного напою: кавовий аромат, поширюючись по квартирі, сприятливо впливає на наш настрій, а його підбадьорливий смак допомагає прокинутися. Протягом дня ми п’ємо його на роботі, а вечорами, зустрічаючись з друзями в кафе, замовляємо його знову. Кава вважається одним з найулюбленіших популярних напоїв. Мільйони людей не можуть собі уявити свій день без чашки кави.
Як приготувати каву з тонким смаком і неповторним ароматом?
Правила приготування «правильного» каву:
Турку обполіскують окропом, щоб прогріти посуд. Кладуть необхідне по пропорції кількість кави, заливають окропом так, щоб кава залишився на дні турки, а не плавав на поверхні. Після приступаємо до нагрівання, дуже важливо довести до кипіння повільним нагріванням. Як тільки піднялася піна, турку знімають з вогню і чекають, поки осяде гуща.
Кава подається гарячим, тому відстоювання не повинне затягуватися. Кілька крапель охолодженої води прискорять цей процес, але не перестарайтеся, оптимальна температура подаваного кави – 55 градусів.
І ще кілька слів про правильне помелі зерен: strong>
Ми марно використовуємо електричні кавомолки, вони мають особливість нагріватися, і можуть спалити зерна, зіпсувавши аромат. Найсмачнішим вважається кава, який змолоти вручну і зварений в турці. Молоти зерна краще безпосередньо перед приготуванням напою, так краще збережеться їхній аромат.
Існує безліч рецептів приготування кави, від класичних і традиційних та до самих екзотичних, про існування, яких ми навіть не підозрювали. Навіть однаково заварений каву можна вжити безліччю способів: з молоком, з вершками, з шоколадом, з лимоном, з цукром …
Кардамон, гвоздика, кориця, ваніль, мускатний горіх – досить популярні прянощі, які приємно різноманітять вже полюбився вид кави.
А чи пробували Ви кава з цитрусовими? З лимоном – напевно, а з апельсином?
Запропоную кілька рецептів приготування кави з апельсином: strong>
Для приготування 1 порції буде потрібно:
Чорний мелений кава – 1,5 ч. ложки
Очищена вода – 150 гр.
Апельсин – 1 часточка
Цукрова пудра – 0,5 ч. ложки
Апельсинова цедра – на кінчику ножа
Апельсиновий лікер – 1 ч. ложка
Густі вершки – 0,5 ч. ложки
Приготування: strong>
Поки в турці вариться кава, перемішуємо вершки з цукровою пудрою і цедрою. Зварений гарячий кави наливаємо в чашку і додаємо лікер. Акуратно перемішуємо. На поверхню кави викладаємо вершки і часточку апельсина. Кава готова!
Кава «Індія» strong>
1 чашка окропу
2,5 ч. л. меленої кави
2 ч. л. цукру
1 «бутон» сушеної гвоздики
2 ч. л. рому
Цедра ? апельсина
Приготування: strong>
Кава залити крутим окропом і накрити, залишити на 5 хв. У чашку викласти спеції, додати ром і цукор. Залити процідженим кави. За бажанням можна приєднати вершки. Готово!
Спробуйте ці дивовижні напої і запам’ятайте їх вишуканий смак. А коли запросіть гостей – не забудьте пригостити їх цими смачними напоями.
Кава з апельсином (рецепт)
Рубрика: Їжа і кулінарія —
Read more
- Марципан. Що таке марципан?
- Фуагра. Що таке фуагра?
- Тофу. Що таке тофу?
- Соняшникова олія. Чи все ми про нього знаємо?
- Рецепт млинців з начинкою