Користь перших страв

Супи овочеві, рибні, грибні, супи м’ясні й круп’яні, супи на пиві і на вині … Яких тільки супів у світі не існує! Однак скільки супів, стільки й думок про їх користь чи шкоду. Так в чому ж користь самого звичайного борщу або вишуканого гаспачо?

Колись давно вважалося, що якщо сім’я на обід щодня не їсть суп, то значить ця сім’я неймовірно бідна. Однак і сьогодні суп їдять не в кожній родині. Деякі воліють котлети з макаронами, деякі харчуються виключно цукерками і шоколадом, а деякі навіть самий густий суп за їжу не вважають, вода вона і в Африці вода. Проте користь супу для нашого організму неймовірно велика.

перше , суп обов’язково потрібно включити в свій раціон тим, хто мріє схуднути. Вся справа в тому, що суп – це малокалорійне блюдо, а от для того, щоб відчути насичення з’їсти його потрібно зовсім небагато. За допомогою овочевого супу можна влаштовувати і всілякі розвантажувальні дні, які дуже корисні огрядним людям.

друге , суп обов’язково слід вживати в їжу тим людям, які мають проблеми зі шлунком. При зниженій кислотності овочевий суп потрібно включати в раціон щодня. При підвищеній кислотності варто щодня готувати овочеві вегетаріанські супи, які заправляються сметаною.

третє , супи покращують перистальтику кишечника.

четверте , суп допомагає попередити розвиток раку шлунка і є профілактичним засобом для серцево – судинних захворювань.


п’яте , курячий суп чудово допомагає боротися з багатьма простудними захворюваннями.

шосте , вживання супу щодня допомагає уникнути запорів.

сьоме , в холодну пору року суп – найкраща їжа. Він зігріває, поліпшує обмін речовин, дає нашому тілу тепло і енергію.

А як же з’явилося на світ таке смачне, поживне і улюблене багатьма людьми, блюдо? Суп – це блюдо осілого людини. Той суп, який ми варимо зараз, з’явився зовсім недавно – всього п’ятсот років тому. Це було пов’язано з появою в житті людини неокісляющуюся посуд. Той суп, що варили раніше – це скоріше була просто юшка. А от слово «суп» увійшло в російську мову тільки в часи Петра Першого. Саме він привіз з Європи це слово, яке дуже швидко прижилося в Росії. Саме слово «суп» означає «хліб, розмочений у відварі». На сьогоднішній день налічується 150 типів супів. А всі ці типи підрозділяються ще й на тисячу видів. Наприклад, щі мають 24 варіанта, а вуха 18.

Для Європи характерними супами є супи – пюре, в середньоазіатської кухні найчастіше подаються супи на основі молочних продуктів, а ось в Японії найбільше люблять суп на основі морепродуктів. А ось на Кавказі супом можна вважати тільки харчо.

А ось швидкорозчинні супи з пакетика краще не вживати в їжу. Вони містять велику кількість солі, що призводить до зневоднення організму. Тому здобутий таким чином суп ніякої користі організму не приносить.

В ідеалі суп потрібно варити на один раз і не залишати це блюдо в холодильнику на наступний день, так як ніяких вітамінів в ньому просто вже не залишиться. Винятком є, мабуть, тільки борщі, які саме на другий день набувають свій неймовірно приємний смак.