Кулінарні телепередачі, яка від них користь?

Помітили, скільки зараз на телебачення передач про приготування їжі: «Кулінарний поєдинок», «Готуємо вдома», «Смак»? Багато, навіть здається, що через чур багато. І бувають там всі, хто хоч якось засвітився перед цим. Навіть не важливо, чи вміє готувати чи ні, головне – готувати в телевізорі. А передачі, де готують експерти – професійні кухарі? Там взагалі жах, таке загорнутий, де вже нам звичайним то людям приготувати.

Не сперечаюся, вчитися готувати потрібно протягом усього життя, відточувати, так би мовити, свою майстерність. Але і тим, хто задумує такі передачі треба хоч іноді замислюватися над проблемами середньостатистичного росіянина.

Ось, наприклад, нинішнє літо – картопля не вродила, капуста теж, та й взагалі весь урожай на корені згорів. З чого готувати шедеври, якщо зарплати вистачає на 10 кілограм картоплі, три десятки яєць і два вилка капусти. Ну, ще може півкіло цукру. От і думай, що з усього цього «різноманітності» приготувати можна?

Радує тільки одне – в магазині можна купити майже все, ну буквально, без перебільшення. І до свят ми відриваємося по повній, особливо перед новим роком. А які салати зараз готуються … Куди вже олів’є до всього цього свята життя. На роботі тільки й чуєш запитання: «Який новий салатик готуєш? Рецептик дай? Що новенького приготуєш? Чим домашніх здивуєш? »Скільки кулінарних сайтів проглядається, скільки кулінарних книг студіюють, а як голови ламається питанням: чим замінити те, що не змогли купити, а в складі інгредієнтів це саме відсутню ланку не останню роль відіграє і замінюється насилу.

Готували якось на сімейне торжество салати. Доручили зятю порізати на два салати в різні тарілки різні продукти. Ну, мужик розійшовся, мало того, що порізав, так ще й змішав, посолив і майонезом змазав. Ось і новий салат готовий, тепер він у нас на столі під гордим ім’ям творця фігурує. І нічого – смачненько так, ново і незвично. Експериментувати треба, але експериментувати з розумом і обережністю, а то можна і викинути все, а це зайві витрати і головні болі – де купити продукти, якщо вже час піджимає?

А недільні обіди та сніданки? Треба адже примудритися готувати щось не повторюючись занадто часто. Це теж немало важливе завдання.

Ні, не праві творці кулінарних шоу, треба готувати те, що потім можна відтворити на звичайній кухні, звичайної господинею, за звичайні гроші. Ви вже увійдіть в наше становище – опустіться на землю, Пофантазуйте разом з нами.