Найпростіший торт (рецепт)

Рідко який свято може обійтися без торта. Будь то день народження або весілля, або просто дружні посиденьки, торт є головним учасником свята і нагадує про його завершення.

Торти бувають різні, заварні, пісочні, бісквітні, кавові і шоколадні, фруктові і ягідні, дріжджові і листкові, закусочні і з морозива. Але мені здається найпростіші торти, які можна виготовляти вдома просто, щоб попити чайку зі солоденьким, це торти без випічки. Такі торти зможе приготувати навіть завзятий холостяк, який не вміє користуватися духовкою.

Найпростіший тортик, який, можна приготувати до столу, по-іншому його ще називають «Мамин свято».

Для його приготування приготуйте пів кілограма печива, краще пісочного, подрібніть і змішайте з волоськими горіхами і згущеним молоком. Розмішавши ретельно масу, викладіть його на блюдо і надайте форму торта, після поставте в холодильник, приблизно хвилин на 30-40. Готовий торт за бажанням можна посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Інший простий торт можна приготувати з ванільних сухарів. Приготуйте пачку вершкового масла, грам 200 ванільних сухарів, яйце, і будь варення або сироп.

Розітріть масло з сухарями, цукром і яйцем. Маса повинна бути густою. Покладіть у форму змочену водою і поставте на холод. Після застигання торт, облийте цукровим сиропом або варенням.

Якщо ви любите сирні торти, то можна приготувати не менш смачний і простий торт з сиру.

Приготуйте грам 500 сиру. 1 \ 4 пачки масла, 2 ст. ложки желатину, 3 яєчних жовтки, 4 ст. ложки цукру, 100 гр. молока, 200 гр. бісквіта і склянку фруктового пюре.

Замочуємо желатин в холодній воді. Сир, молоко, масло, цукор перемішуємо. Желатин доводимо до кипіння і охолоджуємо, одну частину змішуємо з сиром, іншу з пюре. Беремо форму для торта і обполіскуємо її холодною водою, викладаємо в неї 1 \ 3 сирної суміші, покрити бісквітом, зверху пюре і знову бісквіт. Зверху викладаємо залишилася сирну масу. На ніч ставимо в холодильник. Смак незвичайний.

Ну, а якщо у вас зовсім немає часу возиться зі змішуванням і заморожуванням тортів, простіше купити готові бісквітні коржі, можна придбати пару пачок. Для крему можна купити банку згущеного молока і пачку вершкового не солона масла. Або приготувати крем зі сметани і цукру. Для любителів фруктових тортів, просто змастити будь-яким варенням і прикрасити зверху ягодами. У крем можна додати какао, для кольору, або сік буряка. Змащуємо коржі, накладаючи один на інший, чергуючи забарвлення, наприклад білий, темний. Зверху можна прикрасити фруктами, посипати тертим шоколадом.
Або розтопити плитку шоколаду і рясно полити весь торт, зверху прикрасити заздалегідь приготованими спеціальними фігурками для торта. Після поставити його на холод, щоб він просочився.

Приготувавши такий простий тортик, ви зможете просто порадувати рідних солодким десертом або навіть здивувати на якомусь святі. Звичайно, тримаючи в секреті такої дивно нескладний рецепт.