Обід на роботі. Що є?

«Війна війною, а обід за розкладом» – цю фразу я почув однією з перших, коли після інституту прийшов працювати на одне з підприємств ж.д. транспорту. Усі люблять цей час серед робочого дня. Тому проводити його треба з толком, а саме обідати.

Зараз багато закладів громадського харчування пропонують комплексний обідній набір під гучною назвою «бізнес ланч», на мій погляд, поганого в цій їжі нічого немає, але і хорошого мало (в плані якості). Та й ціни іноді кусаються. Зараз швидко розвивається індустрія доставки готової їжі в офіси.

Багато (відноситься більшою мірою до дівчат), воліють на обід йогурти або кефір з булочкою, фрукти. Хтось любить бутерброди, розігріті в мікрохвильовці, запивати кавою або чаєм.

Звичайно, на мій погляд, в обід бажано харчуватися гарячої «рідкої їжі» – борщ, щі, розсольник, всілякі супи. Але на роботу не завжди вдається (з різних причин) принести баночку супу чи борщу.

Я віддаю перевагу домашню кухню в повному розумінні цього слова, тобто приготовану вдома, не дуже позитивно ставлюся до напівфабрикатів. На обід беру зазвичай гарнір, і що-небудь до нього котлети або рибу. А далі на смак і колір товариша немає, хтось любить рис, макарони, ось один з моїх улюблених рецептів.

Мені дуже подобається готувати картоплю в духовці, смачно і корисно. Рецепт дуже простий беремо картопля середніх розмірів, миємо, чистимо, розрізаємо навпіл, даємо йому просохнути або витираємо кухонним рушником. У глибокий посуд наливаємо 50-70 мл рослинного краще оливкової олії, додаємо туди сіль і приправи, я використовую готову суміш пряних трав, хто любить по гостріше, додайте червоного меленого перцю. Все це перемішайте. Сухий картоплю, умочіть в готовий маринад і викладіть на деко. У розігріту духовку до 180 – 200 градусів, відправляємо деко. І чекаємо 20 – 25 хвилин. Гарнір готовий. Коли приходить час їсти, розігріваємо в СВЧ печі і насолоджуємося приємним смаком.

Одним гарніром ситий не будеш, тому, тут вже у кожного своя фантазія, можна посмажити відбивні, рибу, котлети. Я люблю салат, робиться він дуже просто: беремо невеликий качан червоної капусти (пробував з звичайної білокачанної вона жорсткіше), дрібно шаткуємо, додаємо до нього листя салату, свіжий огірок і помідор, трохи присолюємо, додаємо 2 – 3 столові ложки оцту і заправляємо оливковою маслом. Салат готовий.

Приємного всім апетиту.