Що можна приготувати на сніданок?

Сніданок, є найважливішим прийомом їжі за весь день. І тому, до нього варто поставитися дуже серйозно. Перше що потрібно врахувати – не варто вірити рекламі, з радісно стрибаючими людьми, які стверджують, мовляв, здоровий сніданок, це миска якихось там пластівців. І якщо ви, з’їсте їх, то ваш організм буде вам шалено вдячний. Це справжнісінька брехня, в цих продуктах практично немає нічого натурального. Та в них повно всяких вітамінів і мінералів, але вони все створені хімічно. А їх, організм засвоює максимум, на десять відсотків, решта ж просто лягає навантаженням на печінку. Штучний кальцій, наприклад, в основному утворює нарости на кістках і суглобах.

Основна вимога до сніданку, це його висока калорійність, при цьому бажано щоб їжа була переважно вуглеводної. Відмінно для цього підходить вівсянка, або суміші не сильно оброблених пластівців і різні каші, бажано щоб вони були по мінімуму очищені.

Отже, корисний кандидат номер один, різні каші. Гарним доповненням до них стане молоко і шматочки фруктів, або сухофрукти, такі як родзинки, курага, чорнослив, а також інші за смаком, і бажанням.

Також можна запарити трохи вівсянки, додати в неї борошна, щоб маса стала трохи в’язкою. Трохи цукру за смаком, з першого разу може й не зовсім вдасться підібрати потрібну кількість, але на другий-третій, це буде простим завдання. І з отриманої маси, обсмаженої на сковороді, виходять смачні і поживні коржі.

Другий смачний кандидат – грінки з новозеландського. Для цього, нам потрібно кілька яєць, хліб з цілісного зерна, твердий сир за смаком (сорт особливого значення не має), ківі і трошки зелені. Тепер, коли все це у нас є, збиваємо в мисці яйця (попередньо додавши за смаком солі), нарізаємо хліб скибочками і вимаківаем його в яйцях (дозволяємо гарненько просочитися, але не розкиснути). Викладаємо їх на прогріту сковороду з маслом, і обсмажуємо з одного боку на невеликому вогні. Перевернувши грінки на другу, відразу ж ложем сир зверху і ненадовго накриваємо кришкою, (повторюю все це на маленькому вогні) дозволяємо йому трохи розплавиться. В кінці, викладаємо зверху пару шматочків ківі і зелень. На цьому все, грінки можна подавати до столу.

Запити все це, буде корисно молоком, зеленим або імбирним чаєм. Також особливу увагу варто звернути на іван чай (кипрей), який, ще не так давно пила вся Європа і Русь. Поки не почали масово завозити і рекламувати індійський зелений чай. У ньому величезна кількість корисних речовин і вітамінів. Він має приємний трав’яний смак. Також, смак добре доповнюється парою шматочків лимона, заварених разом з цією корисної травичкою.

Хотілося б згадати ще й про соках, але знайома, яка працює в лабораторії, після перевірок вимовила наступні слова.

- Ми думали пиво, це суцільна хімія, але тепер бачимо, що воно просто відпочиває поруч з соками.

Приємного вам апетиту! Міцного здоров’я! І нехай кожен ранок буде добрим!