Що можна приготувати з фаршу

М’ясо, яке прокручують на м’ясорубці, називають фаршем. Він може бути виготовлений з будь-якого виду м’яса, будь то свинина, яловичина, баранина, курка, індичатина, з риби або змішаний з кількох видів м’яса. Використовують для приготування різних страв. Можна використовувати як самостійний продукт, так і для начинки.

Безліч страв можна приготувати з фаршу, наприклад котлети, тефтелі, фрикадельки, домашню ковбасу. Фарш можна використовувати для начинки перців, картоплі, капусти та інших овочів. З фаршем готують пельмені, хінкалі, манти, біляші, чебуреки та багато інших смачних страв.

Якщо фарш подрібнений дрібно, то з нього будуть добре формуватися котлети, тефтелі, їжачки. А якщо фарш подрібнений крупно, то з нього можна буде приготувати битки, кебаби. Звичайно, фарш не буде таким соковитим і смачним, якщо в нього не додати приправ, перцю, солі, часнику. Можна додати зелені. При приготуванні котлет багато господині додають яйце, для того щоб котлети під час смаження не розвалилися.

Ось один з рецептів приготування «Домашньої ковбаси».

Фарш нам знадобиться свинячий, десь на 500 м. Потрібно 4 яйця, часник, 2 столові ложки борошна, 50 грам вершкового масла, 4 середніх картоплі, кориця, сіль і перець за смаком.

Картопля потрібно відварити і разом з часником і свининою, пропустити через м’ясорубку. Додати сіль, корицю, перець, яєчні жовтки і добре перемішати. З підготовленого фаршу сформувати ковбаски. Обваляти їх у борошні і після обсмажити на олії. Подавати можна з будь-яким гарніром.

З фаршу так само можна приготувати не дуже складну запіканку.

Можна взяти будь фарш. Картопля, 1 середню цибулину, 2 яйця, сіль, перець, зелень, вершкове масло, майонез.

Очистити картоплю і натерти на крупній тертці, посолити, додати подрібнену цибулю і яйця. У фарш додати сіль, перець, зелень. На змащений вершковим маслом деко викладаємо 1 \ 3 приготований фарш з картоплі, потім м’ясний фарш, змащуємо майонезом. Повторюємо шари. Накриваємо зверху картопляною масою. Зверху рясно змащуємо майонезом. І запікаємо в духовці при 180С.

На свята можна приготувати з фаршу «М’ясний рулет».

На пів кілограма фаршу, знадобитися 4 великі моркви, 1 ч.л. вершкового масла, пів склянки молока, скибочка черствого батона, 2 цибулини, 3 яйця, сіль, суміш перців, зелень.

Морква, яйця відварити. Батон замочити в молоці, віджати. Фарш посолити, поперчити, додати подрібнену цибулю, зелень, яйця і розмочений батон. У форму з високими бортами змастити вершковим маслом, викласти рівним шаром фарш, в середину втиснути половинки розрізаного очищеного вареного яйця, а з боків варену моркву.
Зверху накрити рештою фаршем. Випікати в духовці близько години, при 180С. Остудивши, вийняти рулет з форми і нарізати тонкими скибочками.

Швиденько, можна приготувати на обід смачні сушіння з м’ясним фаршем.

Замочити маленькі сушки в молоці, для того щоб вони не сильно розбухнули. Потім викласти їх на змащений олією лист. Зверху на кожну сушку покласти чайну ложку приготованого за основним рецептом фаршу, з додаванням спецій, солі, перцю, зелені. Зверху змастити майонезом. Можна посипати тертим сиром. Після запекти в духовці хвилин 30. Подавати можна до чаю.

У кожного народу свої смачні страви з фаршу, які звичайно не помістяться всі в одній статті, але можна спробувати найпростіші які теж дуже смачні.