Що можна приготувати з пачки сиру?

Погодьтеся, сир – це корисно і дуже смачно. А з цілої пачки сиру можна приготувати масу смачних і корисних страв. І ось вам перший рецепт, для самих ледачих: сир покласти в глибоку тарілку, добре розім’яти, додати пару-трійку ложок сметани або вершків, ласунам можна додати ложку цукру, трохи родзинок або кураги теж не завадять. Потім все це добре перемішати і з’їсти. Корисно, смачно, а головне швидко.

Якщо є бажання, рецепт можна трохи ускладнити: взяти два жовтки, по столовій ложці цукру, меду (злегка підігрітого), розм’якшеного вершкового масла. Все це ретельно перемішати, добре збити до однорідної маси і з’єднати з протертим сиром. Отриману сирну масу покласти на тарілку, сформувавши її у вигляді гірки. Зверху можна зробити невелике поглиблення і наповнити його сметаною, вершками або варенням. Я думаю, такий десерт сподобається і дітям, які сир не дуже-то люблять.

Тим, хто не любить солодке, можу запропонувати сирну масу з зеленою цибулею. Наш сир ретельно протираємо, солимо, додаємо до нього 50 грам дрібно нарізаної зеленої цибулі або салату і 100 грам сметани або вершків. Все це перемішуємо і викладаємо на тарілку у вигляді гірки. При бажанні, зверху робимо заглиблення, яке наповнюємо рубаним яйцем. Ось і все, корисний сніданок, приготований з пачки сиру, готовий!

Єдине доповнення: сирні маси і десерти краще готувати з жирного сиру, тому що зі знежиреного вони виходять сухуватими і не такими смачними.

Ну, а якщо є бажання повозитися, тоді вибирайте: сирники, сирники і галушки.

Отже, сирники:

пачка сиру, тобто 200 – 250 грам

1 столова ложка борошна або манної крупи

1 яйце

2 столові ложки цукру

сіль, ванілін, родзинки за смаком

У протертий сир додати яйце, цукор, борошно або манку, добре перемішати до отримання однорідної маси. Потім на посипати борошном столі сформувати сирники у формі круглих коржів, товщиною в 1,5 см. Обсмажити їх з двох боків до утворення рум’яної скоринки. А якщо після смаження поставити наші сирники на п’ять хвилин у духовку або мікрохвильовку вони стануть пишніше і смачніше. Готові сирники викладаємо на тарілку, посипаємо цукровою пудрою, окремо подаємо сметану.

Сирні галушки, запечені в сметані.

250 грам сиру

1 яйце

2 столові ложки борошна,

0,5 склянки сметани

сіль за смаком

Сир, яйце, борошно і сіль ретельно перемішати. З отриманої маси зробити галушки. Ложкою акуратно опускати їх у киплячу підсолену воду і варити дві – три хвилини. Готові галушки покласти в сковороду, залити сметаною і поставити в духовку на 15 хвилин.

А якщо крім пачки сиру у вас знайдеться і вчорашнє пюре, то можна приготувати сирники з картоплею:

250 грам сиру

200 грам картоплі (пюре)

1 яйце

2 столові ложки борошна

склянка сметани

вершкове масло для смаження

сіль за смаком

Картопляне пюре добре розім’яти, додати сир, яйце, борошно, сіль і ретельно перемішати.
Отриману масу обробити на сирники і обсмажити на вершковому маслі до утворення рум’яної скоринки. Готові сирники поставити в духовку на п’ять-шість хвилин. При подачі полити сметаною.

А різні запіканки, пудинги і сирні бабки! Їх можна готувати з фруктами, сухофруктами, мигдалем. Але для їх приготування пачки сиру замало, тому сьогодні ми їх готувати не будемо. А можна ще зробити вареники з сиром і вареники ліниві, але вони теж гідні окремої статті.