Що приготувати на новорічний стіл?

Наступає 31 грудня, і кожна домогосподарка дістає свою товсту кулінарну книгу із записами про різні коктейлі. Радиться з домочадцями, складаючи своє меню. Вишукуючи чим же здивувати своїх близьких людей, що приготувати на стіл, так щоб все з’їли і сказали «О боже як смачно!» Потім закуповуємо продукти за списком і приступаємо до найприємнішого, у що ми вкладаємо душу і серце. Звичайно, можна замовити їжу з ресторану, але це вже буде зовсім не те, не буде чого то – постійного і дивного.

Рік 2012. Рік срібного дракона, що ж він любить і хоче бачити на вашому столі. Дракон за своєю суттю хижак, значить, він схвалить рибні та м’ясні страви. До м’ясних страв можна віднести і «Курку, запечену в духовці», або приготувати «Курку на банці, запечену в духовці», «Курча табака». Можна приготувати «М’ясо по-французьки», «Біфштекс», «Відбивні». М’ясо можна приготувати по-різному, у кого яка фантазія.

Дракон віддає перевагу помаранчевий колір, так що підготуйтеся грунтовно, щоб в салатах присутнє більше оранжевого кольору. Приготуйте солодощі, наприклад, з гарбуза з медом запеченої у духовці здивуєте гостей таким ласощами.

Я можу запропонувати ось такий домашній рецепт з м’яса. Або як я ще називаю «Сало в м’ясі».

Буде потрібно, на 5 порцій: 5 хороших шматочків м’яса, як на відбивні, це може бути як свинина, так і телятина. Приправа, суміш різних перців, зелень сушена, сіль, приправа для м’яса. Сало, нарізане на невеликі шматочки за розміром шматка м’яса. Майонез і соняшникова олія.

Шматки м’яса добре відбити і замаринувати в майонезі зі спеціями, можна ще додати столову ложку соку лимона, це додасть м’ясу пікантності. Після цього в кожен шматочок загорнути сало і зав’язати, можна простою ниткою. І обсмажити на маслі кожен загорнутий шматок м’яса. Після обжарювання нитки зняти. Подавати можна з гарніром у вигляді картопляного пюре зі свіжим зеленим салатом. Блюдо виходить не жирне, і дуже смачне, м’ясо так і тане в роті.


Можна приготувати різні салати, на закуску. Звичайно традиційне «Олів’є», який же стіл не обходитися без цього новорічного салату, кожен намагається додати свою родзинку і приготувати його по-своєму. «Оселедець під шубою», багато хто воліє, різним новинкам саме ці не складні в приготуванні салати. Салатів зараз безліч, але от якщо його укласти на тарілці у вигляді наступаючого символу року, тобто дракона, він придбає для гостей свою фарбу та інтерес.

Своїх домочадців хочу здивувати ось таким салатиком. Готую його для дітей, але думаю, що прийде по смаку й вам.

Вам буде потрібно.

Куряче філе-250-300 г, три відварених яйця, твердий сир-100 г, мариновані огірочки, ківі 2-4 штуки, майонез.

Варені яйця, нарізаємо кубиками. Сир натираємо на крупній тертці. Філе курки розібрати на волокна. Всі складаємо в глибоку салатницю. Додаємо майонез і перемішуємо. Очищене ківі нарізаємо на кружечки. Самі маленькі огірочки нарізаємо вздовж. Салат викладаємо у вигляді дракона і зверху викладаємо кружальця ківі. З вареного білка робимо очі. З огірочків викладаємо хребет і хвіст дракона. Мова можна зробити зі шматочка червоного болгарського перцю. Фантазуйте, нехай домашні здивуються.

І не забудьте про солодощі та десерти, дракон обожнює всякі солодкі шедеври. Нехай наступаючий новий рік буде солодким, смачним і добрим.