Що приготувати з гарбуза

Гарбуз дуже поширена в нашій країні. Вона дуже корисна своїми поживними речовинами. Її плоди містять близько 10% цукрів, аскорбінову кислоту, провітамін А, вітаміни такі як В1, В2, азотисті сполуки і пектинові речовини. У насінні міститься близько 40% масла.

Гарбуз можна використовувати в різних напрямках. З насіння можна отримати харчове масло, яке потім використовують для приготування препаратів, що застосовуються в медицині як протиглисний засіб.

У їжу гарбуз використовують як пареному, так і вареному вигляді, можна приготувати з неї смачні цукати. Раніше гарбуз томили і вживали в ідеї каші, варили юшки, солили.

Найсмачніший і використовуваний рецепт з гарбуза, звичайно ж, це «Каша з гарбуза з пшоном».

Вам буде потрібно: на 1 кг. Гарбузи-1 склянку пшона, 2 склянки молока, 50 г вершкового масла, сіль, цукор.

Гарбуз очищаємо, прибираємо насіння. Після цього нарізаємо шматочками, можна невеликими кубиками, припускають до напівготовності, з додаванням невеликої кількості води. Потім перебираємо і промиваємо пшоно, і додаємо його до гарбуза, заливаємо молоком, трохи солимо за смаком. Варимо до повного розварювання пшона. Зайву воду потрібно випарувати. Готовий гарбуз із пшоном розтирають, додають цукор за смаком. Перед подачею на стіл, в кашу покласти вершкове масло.

Дуже корисно для любителів цікавих смаків, можна приготувати «Плов з гарбуза».

Вам буде потрібно: 1 ст. рису, 2 ст. води, 400 г. гарбуза, 0,5 ст. родзинок, 3 яблука, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. рослинної олії.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками. Рис промити. Ізюм замочити. Яблука почистити і порізати кубиками. На дно каструлі налити трохи олії, викласти рівним шаром гарбуз, засипати 0,5 склянки рису. Потім зверху укладають яблука, родзинки і зверху присипають залишилися рисом. Залити гарячою водою, додати цукор. Закрити щільно кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

Такий рецепт гарний, в піст, коли не можна їсти м’ясо, а так само він містить багато вітамінів та поживних речовин, тим більше він буде корисний для дітей.

Якщо ви любите запіканки, то можете приготувати «Запіканку з гарбуза».

Вам знадобиться: 1 кг. гарбуза, 100 г вершкового масла, 5-6 яєць, 1 склянка цукру, 4-5 яблук, 4-5 відварених картоплин, 1 склянку мелених сухарів, 1 чайна ложка соди, сіль, кориця.

Цукор і вершкове масло збити до появи піни, додати дрібку солі і корицю. Поступово додаємо яйця. На великій тертці натираємо гарбуз, яблука, розім’яту картоплю, сухарі мелені і соду. Все перемішуємо. Добре перемішавши масу, викладаємо у змащену жиром форму і запікаємо в духовці або мікрохвильовці при температурі 200С.

А в іншому якщо ви поспішаєте, то можна приготувати найпростішу страву з гарбуза, підсмажити очищену гарбуз на маслі, обвалявши її попередньо в борошні. Подавати таке просте блюдо можна зі сметаною.

Гарбуз корисний і смачний овоч, а якщо її ще й смачно приготувати, то ви просто не зможете забути цей ароматний солодкуватий смак. Смачного!