Що таке Ангостура?

Ангостура – це дуже популярний венесуельський напій. Цей напій складається з дуже багатьох трав, серед яких особливе місце займають помаранча, тирлич, імбир, дягель, кардамон і кориця.

Ангостура була придумана в 1824 році. Рецепт цього напою розробив доктор Йохан Готтліб Бенджамін Зигерт. Він був військовим хірургом в армії Симона Болівара. Німець за походженням, він приєднався до армії Симона Болівара для того, щоб допомогти йому в боротьбі з іспанською армією.

Коли хірург вперше прибув в армію Болівара, то він призначив його головним військовим хірургом військового госпіталю в місті Ангостура в Венесуели.

Але доктор Зигерт був не зовсім простим хірургом, а майстром своєї справи. Бачачи муки солдатів, які потрапляли в його госпіталь після боїв, його допитливий розум довго і наполегливо шукав спосіб, як допомогти їм переносити всі їхні страждання. І як кажуть, хто шукає, той завжди знайде.

4 роки знадобилося доктору на те, щоб створити і приготувати справжнісіньке чарівне зілля. Шляхом проб і помилок, шляхом змішування різних трав і рослин, доктор Зигерт нарешті знайшов те, що влаштовувало його як лікаря на всі 100%.

Напій був названий «АМАРГІ Ароматика». Це трапилося в 1824 році. Доктор розраховував цим напоєм лікувати душевну і тілесну біль солдатів, проте трохи подумавши, змінив свої плани, і зайнявся приготуванням напою в комерційних цілях. А в 1830 році Ангостура вперше була експортована до Англії і Тринідад. Алкогольний напій так сподобався жителям цих країн, що продавці замовили ще одну велику партію ангостури.

Зінгер помер в 1870 році. До того часу Ангостура завоювала практично всі країни Африки і Південної Америки. А вже після смерті Зінгера напій став дуже популярний в США і Європі.

Але Ангостура – не тільки алкогольний напій. Це ще й ліки, яке чудово знижує температуру, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і рятує від похмілля.

Сьогодні склад ангостури тримається в строгому секреті. Цю настоянку роблять тільки в одній країні світу – в Тринідаді і використовують її для ароматизації коктейлів. Тому знайти цей напій у вільному продажу, а особливо в Росії, дуже складно. Швидше за все, куплена вами пляшка цього алкогольного напою виявиться підробкою. Щоб цього не сталося потрібно запам’ятати, що Ангостура випускає фірма під назвою «House of Angostura».

Можна піти і більш легким шляхом – спробувати купити напій через інтернет – магазини алкогольної продукції. 100 мілілітрів ангостури обійдуться вам в 10 доларів. За пляшку ж доведеться віддати від 50 до 100 доларів.

І якщо вам все ж вдалося придбати цей чарівний і такий незвичний для російської людини напій, то спробуйте приготувати коктейль, який називається «Дьябло». Для цього вам знадобиться 60 мл рому, 15 мл сухого вермуту, 15 мл лікеру «Куантро» і 2 краплі ангостури. Так – так, саме 2 краплі.

Всі інгредієнти потрібно збовтати з льодом, потім перелити в келих, який також буде наповнений льодом, але вже подрібненим. А отриманий коктейль можна прикрасити скоринкою апельсина у вигляді завитка.