Шматочок літа в банку

Головна рушійна сила еволюції – лінь. Людина придумала безліч способів зберігати горизонтальне положення при виконанні домашніх обов’язків. Так на світ з’явилася пральна машинка-автомат, посудомийна машина, пилосос і купа всяких різниць.
Чуючи рівномірне дзижчання прального агрегату, я щиро бажаю його винахіднику отримати Нобелівську премію.

Полегшуючи механічний працю, жінка прагне мінімізувати роботу у кухонної плити. Консервування у банках – непоганий спосіб заощадити на продуктах і викрутитися в екстрений момент.

Виробник консервованих овочів і фруктів, частенько хитрують, стверджуючи, що продукція суцільно з натуральної сировини. Єдиний спосіб не потрапити в халепу – робити домашні заготовки. У розпал сезону можна запастися якісною сировиною на ринку або потрудитися на дачній ділянці. Ось тут ви будете точно впевнені, що в банку з варенням потрапили тільки ягоди та цукор, а не крохмаль і барвники, від яких консистенція припасів абсолютно ні на що не схожа.

Дотримуючись технологію приготування, можна зберегти значну частину корисних речовин при консервуванні. Взявши баночку з магазинної полиці, не можна бути впевненою в цьому на сто відсотків.

Домашні соки, нехай навіть не свіжоприготовані, все одно будуть якісніше і корисніше, ніж в різнокольорових коробочках і пляшках. Найпростіше це можна пояснити мамі маленької дитини, якій потрібні вітаміни.

Кожна жінка любить, коли її хвалять, як вмілу господиню. Відкривши взимку банку з томатами, приготованими за власним фірмовим рецептом, ми точно знаємо, що наші труди не залишаться непоміченими.

Що вже говорити про різних салатах і аджика, що рятують від голодної непритомності діток-студентів і недосвідчених молодят.

Укупорівая овочі та фрукти в банки, закручуючи компоти, ми впевнені, що ніяких хімічних добавок взимку ми не з’їмо, і у наших близьких не збільшиться можливість алергічних реакцій. Навіть самі несподівані гості не застануть нас зненацька.

Отримати якісні заготовки можна тільки при дотриманні гігієнічних правил, а значить, всі продукти слід ретельно мити і обробляти. Те ж саме потрібно проробляти з тарою. Якісний ключ для загортання скляних банок убезпечить консерви від проникнення повітря під кришки, а значить, позбавить від непотрібного спілкування з медиками.

Посушливе літо позбавляє нас врожаю свіжих овочів і фруктів, і відразу чогось не вистачає на столі. Будемо сподіватися, що літо цього року порадує нас більше.