Шоколад зі смаком бекону. А чи існує він ?

А чи знаєте ви, що на світі існує шоколад зі смаком бекону? Так-так, самого справжнього бекону. Це неймовірна поєднання – бекону і шоколаду – ввела в світ знаменита американська шоколадна компанія Vosges, яка знаходиться в Чикаго. Та що там бекону! Цей концерн по виробництву такого звичного для всіх ласощів випускає шоколад зі смаком перцю чилі, зі смаком каррі, зі смаком оливкової олії, зі смаком кунжуту, анісу, імбиру … Ця знаменита серія шоколадних цукерок отримала назву Haut-Chocolat. Але не тільки своїми незвичайними смаками славляться ці шоколадні цукерки. Особливо варто звернути увагу і на ціну. Так, наприклад, коробка шоколадних цукерок зі смаком перцю чилі масою 220 грам коштуватиме 70 доларів.

Але не тільки смаком бекону та чилі, оливкової олії і анісу славиться шоколад концерну Vosges. Їх остання новинка – шоколад зі смаком пива, який подається тепер в кожному барі всім любителям пива до цього пенному напою.


Хто ж придумує всі ці немислимі смаки? Відповідь на це питання дуже проста. Власниця самого знаменитого в Америці шоколадного концерну Vosges – Катріна Марков – зовсім недавно здійснила подорож по багатьом країнам світу. Приїхавши додому, вона вирішила, що неодмінно повинна створити щось новеньке і дуже привабливе. Думала Катріна недовго, і вже через кілька місяців Vosges став випускати шоколад з самими незвичайними смаками. Це своєрідна данина поваги Катріни до всіх інших країн.

До речі, ця смілива в новаторстві жінка зовсім недавно побувала і на Мертвому морі. І що б ви думали? Тепер шоколад Vosges поповнився ще одним дуже незвичайним і сміливим смаком – смаком морської солі.

Але на цьому експерименти Vosges зі смаками шоколаду не закінчилися. Побувавши в Росії, Катріна вирішила, що просто неодмінно створить шоколад зі смаком російської горілки …

Але є в світі і інший шоколад, який представляє не менший інтерес. Це шоколад Chocopologie by Knipschildt, вартість якого за 450 грам складає 2600 доларів. Випускається цей шоколад також в США в штаті Коннектикут. Це справжнісінький гіркий шоколад, а не ту жалюгідну подобу, яке продається в наших магазинах. Все виробництво Chocopologie by Knipschildt ручне. Немає ніяких апаратів і роботів. Тільки руки людини. Та й інгредієнти цього самого справжнього в світі шоколаду тільки самі справжні і найдорожчі.

Фріц Кніпсшильдт, автор найдорожчого і натурального шоколаду в світі, вважає, що його шоколад просто не може бути дешевше тієї суми, за якою вона продається. Адже все сьогодення не може бути дешовой. Та й те, що шоколад цей випускається тільки невеликими партіями і найчастіше на замовлення має величезне значення.

Тут немає смаку бекону або перцю чилі. Chocopologie by Knipschildt – це справжнісінький трюфель, який готується із строгим дотриманням всіх норм і правил виготовлення. Та й сам Фріц Кніпсшильдт стежить за виробництвом кожного такого воістину чарівного вироби.