У чому користь квашеної капусти?

Ось вже де важко переоцінити користь для здоров’я, так це в такому продукті, як квашена капуста. Це, дійсно, справжня природна аптека, де є все, що потрібно людському організму. Будь вона, капуста, тобто, шінкованной, рубаною або цельнокочанной.

Дифірамби квашеній капусті співають усі лікарі й дієтологи світу. Не випадково, така капуста входить до переліку національних страв таких країн, як Росія, Білорусія, Україна, Польща, Німеччина, Чехія, Словаччина і так далі. Квасили і продовжують квасити капусту китайці та корейці. Однак, автор цих рядків, вельми люблячий квашену капустки, і як супову приправу, і як гарнір або салат, співати дифірамби квашеній капусті не буде, а лише зупиниться на голих фактах її дійсної користі.

Факт перший

Квашена капуста містить таку кількість вітамінів, яке може посперечатися зі спеціальними вітамінними препаратами в аптеках. Це вітаміни С (в 100 грамах капусти – до 20 грамів!), Вся група вітамінів А і Б, вітамін К, які перешкоджають виникненню величезної кількості захворювань. А йод, цей універсальний антисептик? Без нього квашеної капусти не буває.

Факт другий

Квашена капуста містить величезну кількість мінеральних речовин, вкрай корисних для нашого здоров’я. Це калій, залізо, кальцій, сірка, фосфор, цинк, мідь, кремній, натрій, бор.

Факт третій

Оскільки квасять капусту кисломолочні бактерії, то, потрапляючи всередину людини, вони покращують роботу кишечника, вбивають шкідливу мікрофлору і культивують корисну.

Факт четвертий

Квашена капуста геть знімає симптоми хронічного гастриту. Якщо її вживати днів 15-20 в будь-якому вигляді три рази на добу за півгодини до їди.

Факт п’ятий

Споживання квашеної капусти вкрай корисно для діабетиків, оскільки значно знижує вміст цукру в крові.

Факт шостий

Квашена капуста лікує печінку.

Факт сьомий

Квашена капуста допомагає вагітним жінкам легше переносити противний токсикоз.

Факт восьмий

Квашена капуста перешкоджає виникненню і розвитку онкологічних захворювань.

Факт дев’ятий

Квашена капуста вельми низькокалорійний продукт. Отже, її споживання допомагає зберігати фігуру. Та й тартроновая кислота, яка є в квашеній капусті, не дасть перетворитися цукру і вуглеводів в жир.

Факт десятий

Квашена капуста входить складовим елементом в багато косметологічні препарати, що впливають на зміцнення волосся, а її сік сприяє лікуванню вугрів і прищевой висипки.

Що ми маємо в підсумку? Те, що багатство квашеної капусти вітамінами і мінералами, укупі з кисломолочними бактеріями, в остаточному підсумку впливає на:

- Зміцнення імунітету;

- Обмін речовин;

- Поліпшення травлення;

- Запобігання процесу ділення ракових клітин;

- Зниження ризику захворюваннями онкологією кишечника:

- Регулювання кислотно-лужного балансу;

- Нормалізацію рівня холестерину в крові;

- Нормалізацію рівня цукру в крові:

- Лікування та профілактику захворювань простудного характеру і бронхіальної астми;

- Підвищення чоловічої потенції;

- Стрункість фігури;

- На зовнішню красу людини;

- І прочая, прочая, прочая.

А ще її розсольчик допомагає при похмільного синдрому.

Не пробували?