Як гасити капусту?

Гасити капусту, можна різними способами: з м’ясом, фаршем, сосисками, тушонкою, з куркою, без масла, мультиварки і т.д. Так само як і будь-яку капусту можна гасити, будь то наша улюблена білокачанна, цвітна, брокколі, брюссельська, пекінська, червонокачанна, кольрабі та інші види.

Найпростіший спосіб згасити «Капусту з куркою».

Щоб капуста вийшла смачна гасити її краще в казані на відкритому повітрі. Якщо так не виходить, то можна і вдома на газу.

Для приготування потрібно: дві курячі грудки, вилок білокачанної капусти, цибулина, морква, перець болгарський, два томата, рослинне або соняшникову олію, часничок. Сіль, перець, зелень.

У казан, наливаємо олію. Викладаємо курку, нарізану на невеликі шматочки. Помішуємо і коли курка побіліє, припускаємо до неї дрібно нарізану цибулю, після натерту на тертці моркву. Смажимо ще хвилину і додаємо нарізані кубиками томати та болгарський перець. Смажимо пару хвилин, і додаємо нашатковану капусту, перетерту із сіллю, тоді капуста буде м’якшим. Підливаємо трохи води, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на середньому вогні близько 25 хвилин. За пару хвилин до готовності покладіть в казан з капустою часник і дрібно порізану зелень.

Готову страву подавайте зі сметаною. Для цього рецепта можна використовувати і червонокачанну капусту, так як вона є різновидом білокачанної.

А що робити тому, хто любить цвітну капусту і брокколі?

Є прекрасний рецепт, який задовольнить любителів цих видів капусти, «П’яна капуста».

Для рецепту нам знадобитися цвітна капуста, брокколі, часник, морква, болгарський перець, оливкову чи рослинну олію, 2 ложки густої сметани, сіль, перець, і склянку білого сухого вина.

Брокколі і цвітну капусту розібрати на суцвіття і добре промити. Дрібно нарізаний часник обсмажуємо в оливковій олії. Після викладаємо суцвіття брокколі і цвітної капусти, тушкуємо. Морква трьом на тертці. Болгарський перець режим кубиками. Овочі додаємо до капусти, додаємо склянку білого сухого вина, солимо, перчимо і тушкуємо хвилин 15 на середньому вогні. За кілька хвилин до закінчення вводимо сметану. Можна так само додати соус каррі або Чилі, але це для любителів. Так само в це блюдо можна не додавати сметану, капуста буде дуже смачна загашених просто в білому вині.

Дуже апетитна «загашених брюссельська капуста», маленькі качанчики так і хочеться з’їсти.

Для її приготування вам знадобиться: брюссельська капуста, цибулина, морква, оливкова олія, сіль, перець, часник, зелень.


Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на тертці і викладаємо в оливкову олію. Качанчики капусти, розрізаємо навпіл і додаємо до обсмаженому луку з морквою. Посолити і поперчити. Налити води і тушкувати поки капуста не стане м’якою. За 5 хвилин до приготування посипати зеленню і додати дрібно порубаний часник. Можна їсти як окрему страву, так і з смаженим м’ясом або рибою.

Рецептів як гасити капусту безліч, який вибрати, вирішувати вам. Смачного!