Як поєднувати страви з червоним вином.

Основні переваги поєднань страв з червоними винами, які склалися ще багато століть тому, надійні і перевірені з плином часу. Але людина постійно перебуває в пошуку чогось нового, він постійно жадає експериментів. Використовуючи стародавні методи поєднання червоного вина з різними стравами, і сучасні рекомендації у нас з’являється великий вибір.

Молоді червоні вина найбільш універсальні. До таких винам слід подавати – м’ясо на грилі, дичина, курячий шашлик, смажена свинина. Також дуже добре червоне молоде вино буде поєднуватися з лівером, паштетом, шинкою, сиром, лазінням, піцою. З фруктів найбільш добре підійдуть – нектарини і груші, а з ягід – малина і зливу. Взяти до прикладу французьке вино Божоле, до нього подають не лише яєчню з трюфелями, омлети і ковбасу, але і перші страви.

Червоні столові вина скрашують майже будь-яку трапезу. Такі скромні вина чудово підійдуть до будь меню, до того ж підвищують апетит. Найкраще такі вина поєднувати з другими стравами – баранина, телятина, шашлик, дичина, ескалоп, буженина, плов і негострі сири. Не рекомендовано поєднувати червоне столове вино з пряними стравами.

Витримані і делікатні вина такі, як наприклад, Бургунське Піно Нуар, іспанське Ріоха і Наварра, будуть добре поєднуватися з такими ж чудовими стравами. Прекрасно до таких винам підійде – смажене червоне м’ясо в густому соусі, печеня з дичини, курча у винному соусі, делікатні сири. Якщо такі вина поєднувати з пряними і гострими стравами, то вони втрачають свої смакові достоїнства.

Представники витриманих і насичених вин є такі компанії, як французькі Каберне Совіньон і Мерло, іспанські Penedes. До таких винам чудово підійдуть – смажене червоне м’ясо і курча, такі страви зможуть підкреслити всю глибину аромату і смаку цих сортів вин. Також кращими компаньйонами таких вин будуть – смажена баранина, ягнятина, печеня з оленини, смажений гусак, індичка.

Такі вина, як австралійські сорту Шираз, аргентинські Мальбек, південноафриканські пінотаж, іспанські Торо, мають дуже витончений смак. Їх шоколадний, тропічний, пряний смак підійде чудово до вишуканих страв. Такі сорти вин потрібно поєднувати з гострими і пряними стравами. Дуже добре підійдуть – страви індійської, мексиканської кухні, спагетті, сосиски, тушковане м’ясо з травами, смажена качка, гусак. Прекрасним доповненням також буде служити шашлик.