Як правильно заморозити ягоди?

Влітку ми балуємо себе свіжими ягодами і фруктами. Цей неповторний смак і запах не залишить нікого байдужим. Обліпиха, журавлина, малина, полуниця … Цей список можна було продовжувати ще дуже довго. Криниця вітамінів і мінеральних речовин, який подарує нам стійкий імунітет і багаж здоров’я.

Думаю, кожному з нас хочеться на довше продовжити цю радість. Методів зберігання ягід багато. Деякі вдаються до таких способів як заготовити варення на зиму, консервують соки і ягідні муси.

Хочу зауважити, що при заморожуванні ягоди не втрачають вітаміни і мінеральні речовини на 92%. Якщо навести порівняння, то при консервації ягоди «утилізують» більше 20% корисних речовин.

Ще важливо, що із заморожених ягід можна приготувати натуральні, а головне корисні маски для обличчя, чого неможливо зробити з консервованих. Та й виглядало б це досить таки смішно, намазати, наприклад, особа малиновим варенням.

Отже, все-таки давайте розберемося, як правильно заморозити ягоди, при цьому не втратити потрібні нам вітаміни. Для цього необхідно дотримуватися деяких правил:

1. Ягоди повинні бути стиглі, непошкоджені, краще звичайно середнього розміру і високої якості;

2. Для заморозки відібрати лише найкращі ягоди;

3. Уважно все перебрати і промити;

4. Приготувати спеціальний посуд, контейнери, судочки для зберігання.

Дбайлива господиня потурбується, щоб зимовий період був насичений свіжими ягодами. Для того щоб заморозити малину, потрібно для початку правильно підібрати сорт. Найкраще брати ту, в якій колір ягоди темніше. Відкрию вам невеличкий секрет: в темних ягодах більше вітамінів.

Уважно оглянути ягоди, щоб не було шкідників, якщо такі виявлені, помістіть ягоди в теплу воду, і додайте 1ч.л. солі кухонної. Через 3-5 хв. Личинки самі спливуть. Потім просушіть ягоди на тканині, помістіть у контейнер для зберігання (можна пересипати цукром), відправляйте в морозильну камеру.

Якщо на вашому городі виросла прекрасна смородина, чому б її не заморозити на зиму? Для цього потрібно взяти, приміром, 1 кг відібраної, чистої (промитої) смородини і використовувати «суху заморозку».
Ягоди розподілити по контейнерах, щільно закрити, і в холодильну камеру. Якщо у вас є діти, раджу пересипати ягоди цукром, дати постояти півгодини, помістити в контейнер і заморозити.

Трохи складніше буде в технології заморозки полуниці. Якщо ви бажаєте, щоб ягоди були не тільки смачними, але і мали красивий вигляд, потрібно буде приділити набагато більше часу. Вибрати улюблений сорт полуниці або те, що виросло на городі, відібрати красиві стиглі ягоди, промити.

А зараз починається найважливіший етап «проморозкі». На плоску поверхню акуратно викласти полуницю, щоб ягоди були на 1 шарі, при цьому на невеликій відстані один від одного, поставити в морозильну камеру. Через 2-3 години витягнути. Акуратно, щоб не пошкодити ягоду, знімаємо з поверхні, викладаємо в контейнер. Не притискайте! Складіть в морозильну камеру.

Пам’ятайте, що ягоди будуть тримати свої властивості, якщо їх розморозити і знову заморозити. Смачного!