Як правильно зробити мастику для торта?

Пам’ятайте, знамените вигук бабусі Шапокляк: «О, тортик, свіженький!» А що воно означає? А значить воно, що такі десерти як тортики люблять абсолютно всі, не виключаючи казкових персонажів. А якщо цей тортик ще й зроблений руками власної мами або дружини, він стає удвічі, так ні, втричі смачніше. І після радісних вигуків і задоволених посмішок домочадців, завжди хочеться зробити для них ще більше, ще краще, і ще красивіше. Чи не так?

Ось і потрібно декорувати свої домашні тортики різними мастиками, кремами і прикрасами, щоб відточувати свою майстерність кондитера і отримувати все більше компліментів від домашніх любителів солодощів.

Давайте подивимося і повчимося сьогодні робити мастику для торта. Почнемо зі звичайною білою мастики, без додавання в неї барвників та консервантів. Ви вважаєте, що це буде занадто нудно? Зовсім ні! Білий колір – це завжди святково, ошатно, красиво. Вам варто лише спробувати – і ви в цьому самі переконаєтеся.

Що нам знадобитися для мастики?

Приблизно 80 мл води (мінеральної або фільтрованої), 7 г желатину, 2 ст. ложки глюкози (її можна знайти в аптеці), 1 ст. ложка маргарину, і 1 кг цукру, вірніше цукрової пудри.

Як робиться мастика?

Для початку заливаємо водою желатин і залишаємо його на годинку набухати. Далі, нагріваємо желатин до повного його розчинення у воді (не можна давати воді закипіти), і додаємо в нього глюкозу і маргарин. Гарненько перемішуємо все до однорідної маси.

Коли маса остигне – додаємо в неї цукрову пудру. Пудру потрібно додавати малими порціями, акуратно перемішуючи всю масу. Коли маса стане досить густим, тоді її потрібно викласти в саму цукрову пудру і почати руками вимішувати її. Робити це потрібно, поки мастика не стане еластичною. Такий мастикою ви можете не тільки покривати торт, але і робити з неї різні фігурки, які стануть відмінною прикрасою будь випічки.

Таку мастику для торта можна навіть заготовити задовго до приготування самого торта. Зберігається вона дуже добре (до місяця) у герметичних пакетах.

А чи знаєте ви, що таке маршмеллоу? Ні? Тоді запитайте у вашої дитини, він то напевно знає, і розповість вам, що це такі смачні цукерки, зроблені з зефіру. Вони солодкі, двокольорові і тануть у роті. Так от з маршмеллоу теж можна зробити смачну мастику для торта.

Для цього потрібно взяти 100 г зефірна цукерок (маршмеллоу) і викласти їх в ємність для мікрохвильової печі. Потім додати туди одну столову ложку води і поставити в мікрохвильовку. Там ваші цукерки збільшаться в об’ємі. Потім в отриману масу поступово вводите цукрову пудру. З такої мастики теж дуже зручно ліпити різні фігурки і робити кольорові прикраси для торта.

А ще мастика для торта буває шоколадної. Її готувати простіше всього: візьміть шоколад і рідкий мед, в пропорції 2:1, змішайте їх і ретельно вимішуйте. Через деякий час у вас вийде відмінна шоколадна мастика для торта. Якщо хочете поміняти колір мастики, візьміть білий шоколад і додайте в мастику харчовий барвник.

І наостанок, хочеться дати кілька слушних порад початківцям домашнім кондитерам:

- Цукрова пудра для мастики повинна бути дуже дрібно перемолоти, щоб у наслідок мастика була м’якою і податливою;

- Для вирізування фігурок використовуйте спеціальні інструменти (вони продаються у всіх спеціальних відділах магазинів);

- Якщо ваша мастика сильно загусла, ви можете надати їй більшу еластичність шляхом розігріву.

Ну ось, тепер, швидше за все, вам буде заздрити сам Карлсон, а він, як відомо, найкращий у світі знавець і цінитель всіх тортиків! Як бачите, все досить просто, а в підсумку – красиво і святково!