Як приготувати дуже смачний торт

Величезна безліч рецептів смачних тортів зараз існує. Досить, просто увійти Інтернет і знайти той рецепт, який подобається. Якщо хочете з лимонами – будь ласка, хочете з грушами – не питання. Я хочу вам розповісти про Смачні рецепти торта Сметанник, рецепт якого знає моя родина, смак якого запам’ятався мені ще з дитинства, коли моя бабуся чи мама пекли мені його на день народження. Пізніше, я і сам навчився готувати цю смакоту. Можу вас запевнити, що жодна людина, яка пробувала мій торт, не залишився незадоволений. Навпаки, питали, хто його готував і як.

Мої рідні просто обожнюють цей торт. І робиться він не довго. Найголовніше, що він незрівнянний. Мій син просить готувати його постійно, ще не встигли минулий торт доїсти, – вже хочеться нового. Я впевнений, що рецепт вам сподобається. А коли ви зберетеся з силами і приготуєте його, – поділіться смаковими враженнями!

Деякі з вас, можливо, знають рецепт схожого торта, але такого ви точно не робили. Що потрібно для приготування? Для початку потрібно час. Щоб все пройшло гладко – приготуйтеся провести години дві на кухні.

Торт буде складатися з трьох шарів. Для кожного шару нам знадобляться: два яйця, половину чайної ложки солі і стільки ж соди, харчової оцет, 300 грам цукру, 300 грам борошна вищого гатунку, 300 грам сметани, для одного з трьох шарів знадобиться одна столова ложка какао, шоколадна цукерка. На весь торт знадобиться крем, який також складається з 300 грам сметани і 200 грам цукрового піску.

Отже, про все по порядку.

Для початку приготуємо крем для торта. У ємність налийте 300 грам сметани і насипте 200 грам цукрового піску. Гарненько перемішайте до однорідної маси. Поставте крем в холодильник для охолодження.

Тепер приготуємо тісто. Візьміть гарну миску літра на два, розбийте туди два яйця, додайте 300 грам цукру. Акуратно і ретельно перемішайте міксером. Додайте щіпку солі, 300 грам сметани і знову перемішайте. Після цього повторіть перемішування з додаванням 300 грам борошна. Половинку чайної ложки соди погасити оцтом, потім повільно перемішайте столовою ложкою. В результаті у вас вийде тісто для першого коржа.

Виливаємо отриману масу на, попередньо прогріту, деко. Я на деко ще ложу спеціальний папір для випічки, щоб тісто не пригорає і легко знімалося. Хочу зауважити, що деко бажано мати круглої форми, так як круглий торт красивіше. Любителям можна зробити і квадратний або прямокутний. Смакові якості від цього не зміняться.

Випікати тісто потрібно хвилин 20-30на при середній температурі. Періодично підходите і перевіряйте, чи готове тісто. Не буду розповідати, як це робити – будь-яка господиня, я думаю, впорається.

Поки перший корж нашого торта запікається, ми не йдемо писати статтю для сайту, а починаємо замішувати другий корж.
Він повинен складатися з тих же компонентів, що і перший, залишиться тільки, перед додаванням борошна, насипати одну столову ложку какао.

Третій корж, як ви вже здогадалися, повністю ідентичний першому.

Ну ось, нарешті, випікся перший корж. Акуратно перекладете його на велику тарілку для всього торта. Так як корж у вас підвівся, то його верхівку зрізаємо ножем, потім покладемо її на окрему тарілочку. Залийте перший корж зверху кремом з холодильника по всій площі. Поставте запікатися другий корж.

Коли другий корж у вас запечеться і буде коричневого кольору. Його перекладаємо на перший, також зрізаємо верхівку і заливаємо кремом.

Третій, уже готовий корж, перекладаємо з духовки на два попередніх. Верхівку в останнього коржа зрізати не потрібно. Заливаємо вийшов тришаровий торт кремом зверху і обмазуємо з боків.

Зрізані верхівки двох перших коржів ножем подрібнюємо, додаємо подрібнену шоколадну цукерку. Отриманою сумішшю посипаємо наш торт з усіх боків і ставимо його в холодильник.

Хочу зауважити, що цей торт дуже смачний, коли охолоджений.

Ось, мабуть, і все! Смачного!