Як приготувати« Фанту »вдома?

Фанта – це напій, який був винайдений в 1940 році в нацистської Німеччини. Все почалося з того, що в розпал Другої світової війни до Німеччини перестали постачати інгредієнти для іншого популярного напою – кока-коли. У Німеччині було лише 2 виходи із ситуації – або згортати виробництво і закривати всі заводи або придумати щось своє. І придумали.

«Батьком» напою вважається Макс Кайт. Він відповідав за безперебійну роботу заводів фірми Coca-Cola в Німеччині. Новий напій вирішено було робити з тих продуктів, які були в Німеччині доступними. Такими продуктами стали яблучний макуха і молочна сироватка. Це здавалося неймовірним – з’єднати разом продукти, які так сильно відрізнялися один від одного. Ідею цю назвали фантастичною. Так спочатку називався і сам напій – «fantastic», але потім назву скоротили, і він став називатися просто «Фанта».

Війна закінчилася, а «Фанта» залишилася. Однак сучасний напій – це далеко не та «Фанта», яка колись випускалася в Німеччині. Сьогодні «Фанта» продається в 160 країнах світу і є найпопулярнішим напоєм. До того ж «Фанта» сьогодні – це не тільки всім звична апельсинова «Фанта», але і яблучна, виноградна, чорнична, «Фанта» зі смаком ківі, манго, лайма …

А як можна приготувати цей напій вдома? Для того щоб зробити домашню «Фанту», необхідно запастися чотирма апельсинами. Спочатку будемо виробляти «Фанту» з апельсинових скоринок. Для цього апельсини ретельно моєму, очищаємо, а корочки дрібно ріжемо. Після цього нарізані скориночки кладемо, наприклад, в банку або каструлю, не настільки це і важливо, і заливаємо кип’яченою водою. До всього іншого сюди ж необхідно буде влити сік одного лимона. Все це залишаємо на 5-6 годин, а краще всього скоринки поставити настоюватися на цілу ніч.

Після того, як скоринки наполягатимуть в перший раз, їх необхідно вийняти, віджати, пропустити через м’ясорубку, знову опустити в «новонароджену» «Фанту» і поставити ємність на вогонь. Після того, як рідина закипить, скоринки знову процідити, знову залити їх одним літром окропу, знову прокип’ятити, а потім віджати і викинути.

Потім черга за цукровим сиропом. Можна, звичайно, в напій додати і просто цукор, але все ж додавання цукрового сиропу має більше переваг. Готовий цукровий сироп поступово вливати в напій, час від часу пробуючи його на смак. Коли вийде потрібна солодкість, в ємність потрібно видавити сік чотирьох апельсинів, все ретельно перемішати і поставити напій охолоджуватися.

Це буде справжня домашня «Фанта», яка точно не міститиме ні барвників, ні консервантів, ні горезвісних генномодифікованих продуктів. Та й пити такий домашній напій можна навіть маленьким дітям і при цьому не боятися за їхнє здоров’я.

Таку «Фанту» можна готувати круглий рік, благо сьогодні апельсини і лимони продаються в наших магазинах цілий рік. Та й користі від цього домашнього напою буде в сто разів більше, ніж від «Фанти», яку виробляють на заводі.