Як приготувати гребінці?

Майже всі гурмани світу, і не тільки гурмани, обожнюють такий делікатес, як гребінці. Так що ж вони собою являють? Гребінці – це молюски, м’ясо яких володіє тонким і ніжним смаком.

У магазинах можна побачити переважно тільки саму м’яз, але іноді зустрічається і нерозкриті черепашки, при розтині яких потрібно використовувати особливі вміння та вправність: вся процедура робиться спеціальним ножем, який відокремлює м’яз від Мушлі, не пошкоджуючи ні те, ні інше. Якщо ви не фахівець у цій справі, то краще отримати кілька майстер-класів, так як гострі краї черепашки можуть легко порізати руку.

Після відділення м’ясо використовується як компонент для самих незвичайних і смачних страв, а черепашка йде на створення незвичайних прикрас, аксесуарів та елементів декору.

Гребінці рідко стають коронною стравою домашньої вечері. Головним замовником такого екзотичного продукту є елітні і дорогі ресторани. Так як часто гребінці закуповуються прозапас, потрібно мати правильно їх зберігати. Перед їх транспортуванням проводиться шокове заморожування, яка допомагає зберегти всі смакові якості та корисні речовини морепродукта. Основний акцент робиться на разморозке: гріти гребінці не треба, достатньо просто покласти їх у холодну воду.

Часто у воду додають трохи молока, щоб продукт придбав особливий смак. Але тут головне не перетримати, бо тоді вони стануть схожими на гуму.

Але все ж, навіщо ходити в ресторан, якщо можна приготувати гребінці в домашніх умовах? Найпоширеніший вид їх приготування – смаження. Саме тоді вони набувають чудовий аромат і неповторний смак. Ось про це ми зараз поговоримо детальніше, виклавши простий рецепт смажених морських гребінців.

Отже, вам знадобляться (всі інгредієнти взяті з розрахунком на три порції): 0,5 кг заморожених гребінців, 2 маленьких зубчики часнику, 1-2 пучка петрушки, лимонний сік, 6 ст.л. оливкової олії вищого сорту.

Спосіб приготування: Для початку, помийте і дрібно наріжте петрушку, подрібніть часник і влийте 5 ст.л. оливкової олії. В отриманий маринад викладіть, розморожені молюски та залиште їх «доходити» на півгодини.

Наступний етап – смаження гребінців. Для цього розігрійте сковорідку з рештою оливковою олією, але перед тим, як викласти наші морепродукти, збавте газ. Обсмажувати потрібно по дві-три хвилини з кожного боку. Головне не пропустити моменту, так як вони дуже швидко згоряють.

Ось і все – наші гребінці готові. Для них підійде абсолютно будь-який гарнір, навіть самий екзотичний. Зверху збризніть лимонним соком, і посипте зеленню.

Звичайно, їх також можна відварити, або запекти, але тоді вони не розкривають своїх справжніх якостей. Можливо, весь секрет в оливковій олії, яке ідеально поєднується з усіма морепродуктами.

Такі страви дуже корисні для здоров’я людини. Вони володіють всіма поживними речовинами необхідні для розвитку організму. Притому в сучасний час їх приготувати досить просто.