Як приготувати каштани?

Каштани – це одне з улюблених страв у Європі. На жаль, в магазині ми можемо побачити їх лише восени, коли вони дозрівають. На різдво багато хто любить смажити каштани. Нам дуже подобається побалувати себе солоденьким і гарячими горішками. І ми розповімо вам, як їх приготувати.


Ні в якому разі не думайте що каштани, які ростуть на кожному розі, можна вживати в їжу. Наш їстівний каштан росте у Вірменії, на Кавказі та Азербайджані. У Європі можна зустріти їстівні каштани.

Найсмачнішими і цінними вважаються сицилійські каштани.

Спочатку потрібно почистити каштан від шкірки і дуже гірких мембран. Для цього можна використовувати щітку.

Жарка каштанів.

Беремо каштан, робимо на ньому розрізи, щоб вони не вибухнули. Потім висипаємо їх на сковороду, накриваємо кришкою і смажимо до повної готовності. Ті каштани, які, здається, ось-ось лопнуть, є найсмачнішими.

Є ще багато різних страв, наприклад:

Десерт із каштана.

Ваша гості будуть дуже здивовані, якщо ви приготуєте їм десерт з каштана.

Вам потрібно придбати такі інгредієнти:

Каштанов – 500г

Вершкове масло – 3 ст. л.

Коньяк – 80 мл

Як вже говорилося, очищаємо від шкірки. Щоб правильно і легко це зробити, потрібно надрізати навхрест шкірку і покласти на деко. Включаємо духовку, нагріваємо до 200 ° С і чекаємо, поки не лопне шкірка. Після чого виймаємо з духовки, очищаємо і варимо 5 хвилин.

Варені каштани переміщаємо в форму вогнетривку і додаємо вершкове масло і трохи цукру. При температурі 200 ° С запікаємо 20 хвилин. Готові каштани треба полити коньяком, підпалити і страва готова.

Пудинг.

А тепер спробуємо приготувати пудинг.

Для цього потрібно:

2 склянки каштанів

Півсклянки цукру

1 літр молока

Масло вершкове 3 столові ложки

Борошна ? склянки

Жовтків 5 шт

Білків 8 шт

Сухарі панірувальні

Заздалегідь очищені каштани варити в молоці 0.5л до приготування. Потрібно варити до розварювання каштанів.

Потім остуджують і перетираємо через сито. Отримуємо пюре і додаємо молоко і цукор.

Тим часом розтерте масло вершкове слід додати в пюре. Все це прокип’ятити і дати час охолонути.

Додати яйця, збиті і все ретельно перемішати.

Тепер випікаємо пудинг. Беремо форму для випічки, можна взяти будь-яку на ваш смак, мажемо форму маслом і зверху посипаємо сухарями. Виливаємо пюре і поміщаємо в духовку на 45 хвилин. Випечений пудинг поливаємо будь-яким соусом.

Вареники з каштанів.

Відварюємо в співвідношенні 1:1 картоплю і каштани. Варені продукти товчемо в пюре, перекладаємо на дошку і месім борошно. Скачуємо отримане тісто в ковбаску, нарізаємо маленькі шматочки, як для вареників. Варимо 3-5 хвилин в солоній воді. Дрібно режим чебрець, майоран, цибулю-шалот і петрушку, обсмажуємо у вершковому маслі. Варені вареники ложем в сковороду обсмажуємо, додаємо сир Моцарелла і вареники можна подавати до столу.

Суп-пюре.

Дрібно нарізу цибулю, селеру і моркву і смажимо на сковороді. Посипаємо 1-й столовою ложкою борошна і смажимо ще хвилину. Висипаємо в курячий бульйон і варимо 15-ть хвилин. У суп додаємо 500 гр консервованих каштанів (воду з каштанів зливаємо) варимо ще 10 хвилин. Робимо пюре в блендері і пересипаємо в каструлю, додаємо чорний перець і сіль за смаком. Суп подаємо зі сметаною.

Приємного всім апетиту!