Як приготувати курячі шлунки?

Курячі шлунки – продукт вельми корисний. Зайняті всілякими справами, ми часто забуваємо про збалансованість нашої їжі і про те, що в ній повинно вистачати всіх елементів.

І якщо подивитися раціон звичайної людини, то менше всього в ньому виявиться білка. І вже можна собі уявити якої шкоди організмові завдає недостача елемента, з якого складаються не тільки наші м’язи, але й волосся, нігті і навіть шкіра. Не кажучи вже про його транспортних властивостях.

Втім, невелику кількість білка в раціоні не вина людини, в достатній кількості цей елемент взагалі мало де міститься, особливо в наш час, коли часто не встигаєш взагалі поїсти, не те що вибирати з двох зол менше шкідливе (спробуйте, заради сміху, почитати процентне вміст білків-жирів-вуглеводів на продуктах з магазину, відразу розумієш, що ковбаска-то навіть не нявчала раніше).

Але якщо видалася вільна хвилинка і ви відчуваєте в собі сили встати біля плити, то посмію звернути вашу увагу на один прекрасний продукт. Курячі шлуночки! Один з рідкісних продуктів воістину багатих білком.

До того ж і рецептів з них ціла величезний стос!

Наприклад, ось цей, досить цікавий.

Шлунки з соєвим соусом.

Вам знадобляться:

Кілограм курячих шлунків

Середнього розміру цибулина

Кілька зубчиків часнику (за смаком)

2 столові ложки соєвого соусу

Оливкова олія (небагато, для смаження)

Сіль, перець (за смаком)

червоний перець

Шлуночки відварити в підсоленій воді (35-40 хвилин після закипання), виловити з джакузі і поставити остуджують на серветочки, щоб все зайве скло (бульйон не чіпаємо, він нам ще знадобиться!).

Поки шлуночки відпочивають, дрібно ріжемо цибулю і часник, ставимо обжарюватися на оливковій олії до золотистого кольору.

Коли шлунки вже охололи і готові знову з нами співпрацювати, нарізаємо їх маленькими шматочками (можна соломкою, хто як більше любить) і вивалюємо на сковороду, де тужать в очікуванні цибулю з часником. Новоявлених друзів заливаємо склянкою бульйону, що залишився від варіння, і залишаємо радісно побульківать.

Почекайте, не тягніться до приправ! Рано! Почекаємо хвилин двадцять, поки всі гарненько не згасити, ось тоді додамо сіль, перець, соєвий соус і будь-які інші спеції, які ви любите. Всі ароматне неподобство рішуче перемішується і закривається кришкою. І якщо завдання: «відігнати домочадців» виконана успішно, то вже через десять хвилин блюдо буде готове, приємного апетиту!

До слова, замість соєвого соусу можна взяти сметану – буде не гірше, але це вже справа смаку. З соєвим соусом м’ясо буде пряним, а зі сметаною більш м’якого і ненав’язливого смаку.


Добре підійде таке блюдо для подачі з гречкою, картоплею або рисом, до того ж в сковороді залишиться підлива, яку можна теж використовувати в справі.

Для прекрасних дам, що стежать за вагою і фігурою, це блюдо теж не буде розчаруванням – на сто грам наших шлуночків калорій набіжить не більше 95, а вже користь його так і точно в цифрах не прікінешь, так що їжте на здоров’я!