Як приготувати ліниві голубці

Голубці, хто їх не любить. Акуратно загорнутий м’ясний фарш з рисом і приправами в капустяному листі. Погашені в вершково-сметанному соусі або в томатно-сметанному. У кожного свій улюблений рецепт. Хтось любить багато приправи і додає в підлив моркву і цибулю з зеленню. Хтось гасить просто так в сметанному або вершковому соусі.

Зазвичай дітки, розгортають голубці і з задоволенням з’їдають начинку. А листя капусти відкладають убік. У такому разі можна приготувати дуже смачні ліниві голубці. Тоді і капуста, і начинка будуть з’їдені із задоволенням. Так само це буде непоганий вихід, коли капуста маленького розміру, і загорнути в її листя фарш просто неможливо, ліниві голубці будуть непоганим виходом.

Для приготування вам знадобитися природно свіжий качан капусти невеликого розміру. Рис, десь приблизно біля склянки. Пів кілограма фаршу. Одна невелика цибулина. Сіль, перець, зелень. 4-5 столових ложок томатної пасти. Півкілограма густої сметани. Панірувальні сухарі.

Капусту, необхідно порізати кубиками, залити гарячою водою і залишити на 5 хвилин. Капуста стане м’яка.

Рис потрібно попередньо відварити в злегка підсоленій воді. Воду зливаємо.

Беремо миску і починаємо змішувати капусту, рис фарш, цибулю дрібно нарізати, можна додати дрібно порізаний часник, посолити, поперчити. Після цього необхідно добре вимісити, щоб суміш стала однорідною масою.

З отримав фаршу формуємо котлети великого розміру. Так щоб вони тримали форму під час гасіння. Після обвалюють їх у панірувальних сухарях.

У сковорідку додаємо трохи олії. І обсмажуємо вийшли котлети. Але обсмажувати потрібно для того щоб котлети просто схопилися зверху і при гасінні не розпалися.

Після цього необхідно приготувати глибоке деко або сковороду. На дно можна викласти залишки капусти, щоб голубці не пригоріли. І починаємо викладати в ряд наші ліниві голубці.

Для соусу змішуємо сметану, томатну пасту, солимо, можна додати спеціальну приправу і пів склянки води. Після цим соусом заливаємо наші котлети, щоб вони були покриті повністю.

Запікати потрібно в духовці при температурі 200С, хвилин 40.

Можна приготувати супер ліниві голубці, коли вже зовсім нічого не хочеться готувати, а хочеться чогось смачненького.

Знадобиться невелика капуста, півкілограма фаршу, 1 невелика цибулина, склянка рису, вода, сіль, перець, зелень за смаком.

Капусту і цибулю подрібнити, можна прокрутити на м’ясорубці або в блендері, додати сіль і трохи води. Перемішати. У велику ємність викласти фарш, капустяно-цибульну масу, рис, він повинен бути неварений. Все добре перемішуємо.

Приготувати високий деко і змастити його олією. Масу виливаємо на деко, розрівнюємо. І випікаємо в духовці при 180С, хвилин 40.

Після того як наші супер ліниві голубці спекутся, потрібно дістати з духовки змастити зверху сметаною або майонезом і повернути хвилин на п’ять, щоб утворилася смачна скоринка.

Смачного!