Як приготувати морквину по-корейськи?

Як приємно у весняні деньки побродити по ринку. Іду повз вітрини та лотків і посміхаюся людям. У відповідь отримую взаємні посмішки і піднесений настроеніе.Проходя повз вітрини з корейськими салатами, спостерігаю чергу з п’яти чоловік. Стало цікаво, за чим черга? Зупиняюся і роблю вигляд, що розглядаю вітрину. Вся черга стояла за корейською морквою. Вона лежала в прозорому лоточків і нагадувала своїм виглядом помаранчеве сонце. Все, вирішено, сьогодні буду робити салат з моркви по-корейськи. А не бажаєте і Ви спробувати цей чудо-салат? Тоді приєднуйтесь!

Беремо кілограм великої моркви, бажано, щоб вона була насиченого оранжевого кольору. Переважно сорт Нантська, так як цей сорт володіє гарними смаковими якостями, яскравою помаранчевої забарвленням. У ньому міститься багато цукру. Трьом на спеціальній тертці уздовж, щоб вийшла довга соломка. Додаємо до морквині дві столові ложки цукру і три столові ложки оцту дев’яти процентного, перемішуємо і залишаємо на 3:00 маринуватися, періодично перемішуючи.

Поки морква маринується, на сковороду виливаємо вісім столових ложок рослинного масла і ставимо на огонь.Масло може бути соняшниковою або оливковою. Головку цибулини помиємо, осушимо рушником, разрєжєм навпіл і додамо в киплячу олію. Коли цибулина з боку одного стане коричневою, перевернемо її на інший бік і обсмажити її також до коричневого кольору. Після обжарювання, цибуля викидаємо, а масло остужівают.

По закінченні трьох годин додаємо в мариновану моркву три зубки часнику, видавлених на часничниці, за смаком – сіль, перець запашний, чорний і червоний, коріандр мелений і заливаємо остившім рослинним маслом. Все ретельно перемішуємо і залишаємо постояти при кімнатній температурі 2:00, після чого прибираємо чашку з салатом в холодильник. Через 12:00 салат готовий. Для різноманітності смакових якостей в цей салат можна додати болгарський перець, нарізаний соломкою, різного роду зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік).

Цим салатом можна доповнити гарнір до м’яса, риби. Можна використовувати для прикраси інших салатів, страв з м’яса. Морквина по-корейськи актуально виглядає на новорічному столі. Її помаранчевий колір ефектно гармонує з апельсинами і мандаринами на святковому столі і нагадує нам про щасливих сонячних днинки минає. Можна загорнути в лаваш столову ложку моркви, варену сосиску, шматочок сиру, майонез, кетчуп і розігріти в мікрохвильовці. Сніданок готовий!

Приємного Вам апетиту!