Як приготувати морозиво в домашніх умовах?

Ось уже й літо на носі, і на вулиці тепло, місцями навіть жарко. Стали з’являтися вуличні холодильники, доверху набиті морозивом. Але, на мій погляд, не нічого краще, ніж морозиво приготоване своїми руками, з екологічно чистих продуктів і без всяких там консервантів.

У домашніх умовах є кілька рецептів, які, задовольнять смак будь-якої людини. Ось один із прикладів рецептів приготування звичайного пломбіру в домашніх умовах:

Потрібні наступні інгредієнти: 1 літр свіжого молока, 100 грам вершкового масла, 5 яєчних жовтків, 1 чайна ложка крохмалю, 2 середніх склянки цукру.

Спосіб приготування: молоко вилити в каструлю, поставити каструлю на повільний вогонь, потім туди додати вершкове масло. Довести рідину до кипіння. Поки відбувається процес на плиті, змішуємо крохмаль і цукор, додаємо туди жовтки, розтираємо отриману суміш до утворення однорідної маси. В отриману масу додаємо трохи молока, все перемішати – до отримання консистенції, що нагадує рідку сметану.

У закипілий до цього моменту молоко не кваплячись, вливаємо отриману масу, обов’язково постійно помішуючи. Дочекаємося, коли суміш закипить, повторно, знімаємо каструлю з плити, ставимо каструлю в холодну воду і помішувати, суміш до тих пір, поки вона не стане теплою. Коли суміш стане холодною, розливаємо її по формах, і ставимо в морозильник для заморозки. Через деякий час дістаємо формочки, і з задоволенням поглинаємо морожене. Попередньо посипавши його горіхами, або згущеним молоком або варенням, загалом, тим, що ви любите.

Якщо ви, на етапі приготування, замість звичайного молока додасте згущене, то це вже буде морожене – зі згущеним молоком, а його особливо люблять діти.

Шоколадне морозиво, можна приготувати вдома, теж по вельми простим рецептом:

Нам буде потрібно: 3 яєчні жовтки, 1 чайна ложка цукрової пудри, 150 мілілітрів вершків, 300 грам жирного, краще 6 процентного молока, 200 грам чорного гіркого шоколаду.

Наливаємо молоко в каструлю і ставимо на вогонь. Жовтки збиваємо з цукровою пудрою. Майже закипілого молоко, тоненькою цівкою повільно вливаємо в збиті жовтки з цукровою пудрою, безперервно помішуючи масу. Одержаний крем процідити через дрібне сито в глибоку каструлю. Отриману суміш варимо на повільному вогні, поки вона не загусне. Даємо охолонути, додаємо вершки і розтоплений шоколад. Розливаємо по формах і відправляємо в морозилку.

Приємного вам апетиту.