Як приготувати морозиво вдома?

Морозиво-річне ласощі номер один. Напевно, зі мною погодяться всі. У літню спеку думки тільки про одне-сховатися в прохолодне містечко і з’їсти чого-небудь холодного. Найлегший спосіб-сходити в магазин і купити морозиво, але в таку спеку виходити з дому особливого бажання немає. А адже морозиво можна приготувати і вдома … Так, Так! Те саме смачне вершкове, шоколадне, з горішками або без, з вареним згущеним молоком, ягодами, фруктами. Практично всі ці численні види морозива можна приготувати вдома.

Можна зробити за допомогою морожениці, коштує вона як середній блендер і значно спрощує і скорочує процес. Принцип роботи цього побутового апарату такий: приготована суміш для морозива заливається в апарат, а він, у свою чергу, періодично помішує і охолоджує масу. Це робиться для того, щоб суміш збагачувалася повітрям, не утворювалися кристали льоду, не було грудок. Завдяки цьому суміш стає кремоподібній і м’якою. У деяких застарілих моделей є спеціальна ручка, за допомогою якої проробляти все вище сказане доводиться в ручну. У підсумку, через 30 – 40 хвилин холодні ласощі готове.

Але морозиво можна зробити і без спеціального приладу. Принцип роботи такий же, але в цьому випадку все робиться самостійно. Потрібно приготовлену суміш для морозива влити в сталеву посудину (обов’язково), потім помістити в морозильник і мінімум 3 рази, кожні 40 хвилин діставати і гарненько перемішувати. На приготування морозива піде приблизно 3-4 години. Але результат себе виправдає!

Я думаю принцип доступний і зрозумілий, так що перейдемо, власне, до справи. Пропоную вашій увазі кілька рецептів морозива. Заморозку можна провести як самим, так і за допомогою апарату, на ваш розсуд.

Класичне вершкове морозиво.

Інгредієнти: 200 мл. вершків, 0,5 л. молока, 4 жовтки, 150 гр. цукру

Приготування: жовтки потрібно відокремити від білків, білки не потрібні. Потім з’єднуємо жовтки з цукром і збиваємо до білого кольору, додаємо молоко і гарненько все змішуємо. Вершки збиваємо в густу піну і додаємо до суміші. Заморожуємо.

Стандартний пломбір.

Інгредієнти: 100 гр. масла, 2 склянки цукру, 5 яєчних жовтків, 1 л. молока, 1 ч.л. крохмалю.

Приготування: наливаємо молоко в каструлю, ставимо на вогонь і відразу додаємо масло, доводимо до кипіння. Поки закипає молоко, змішуємо цукор і крохмаль, додаємо жовтки, розтираємо ложкою до отримання однорідної маси. До отриманої маси додаємо невелику кількість молока, і змішуємо до консистенції схожою на рідку сметану. У закипілий молоко поступово вливаємо отриману масу, не забуваємо помішувати. Чекаємо коли суміш ще раз закипить і знімаємо каструлю з вогню, ставимо в холодну воду, продовжуємо помішувати до тих пір, поки суміш не стане теплою. Залишаємо охолоджуватися, потім, охолоджену суміш заморожуємо.

Точно таким же способом можна приготувати морозиво зі згущеним молоком. але замість звичайного молока в суміш додаємо згущене молоко і добре перемішуємо.

Шоколадне морозиво

Інгредієнти: 200гр. чорного гіркого шоколаду, 150 гр. вершків, 1 ч.л. цукрової пудри, 3 яєчні жовтки, 300 гр. молока.

Приготування: Збиваємо жовтки і цукрову пудру. Молоко, майже доведене до кипіння, знімаємо з вогню і не поспішаючи, тонкою цівкою вливаємо в жовтковий-цукрову суміш, постійно помішувати. Отриману кремоподібну масу проціджуємо через сито в глибоку каструлю. Варимо на повільному вогні до стану загустіння. Даємо охолонути, потім вливаємо вершки і розтоплений шоколад, заморожуємо

Яблучне морозиво

Інгредієнти: 1,5 склянки цукрової пудри, 1кг. стиглих яблук, 3 лимона.

Приготування: яблука дрібно нарізаємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою, даємо охолонути. Що залишилися яблука протираємо на дрібній тертці, додаємо сік лимона, цукрову пудру і трохи кип’яченої води. Масу розмішуємо і заморожуємо. Будь фруктове морозиво можна зробити цим способом.

Можу запропонувати вам рецепт, так званого «смаженого» морозива. Це екзотичне блюдо прийшло до нас з Китаю. Таким кулінарним шедевром ви можете здивувати гостей. А ось і сам рецепт:

Смажене морозиво

Інгредієнти: 3 яйця, кокосова стружка, панірувальні сухарі, морозиво

Приготування: заморожувати морозиво якомога сильніше. Поки воно знаходиться в морозилці, робимо паніровці: збиті яйця, кокосова стружка і сухарі. Потім, ріжемо морозиво порціями, і швидко панируем: шар перший-стружка, другий шар-мачає в яйце, третій шар-Валя в сухарях. Всі порції морозива складаємо на тарілку і відправляємо в морозилку на 30 хв. Масло розігріваємо і швидко обсмажуємо порції морозива з морозилки, на кожну сторону секунд по 20, не більше. Зверху морозиво вийде теплим, а всередині холодним.

Ну ось, тепер ви можете порадувати своїх домашніх, а так само здивувати гостей смачним десертом, приготованим вдома. Бажаю всім приємного апетиту!