Як приготувати шарлотку

Цукерки, мармелад, тістечка, торти, вафлі, печиво … Список солодощів можна продовжувати нескінченно. Все це пробували, і всім це порядком набридло. А не хотілося б вам зробити випічку своїми руками? Адже це набагато корисніше і ситніше покупних тістечок наприклад. Ви, звичайно, махнете рукою або несхвально похитав головою, адже випічка, на вашу думку, довгий, трудомісткий процес, та й продуктів дуже багато потрібно. Насправді це не завжди так.

Представляю вашій увазі найпростіший рецепт вкуснющіе, знайомого всім ще з дитинства пирога – звичайнісінької шарлотки. А робиться вона в 2 рахунки.

Отже, знадобляться нам наступні інгредієнти:

4 яйця;

1 склянка цукру;

1 склянка борошна;

1 велике яблуко (або 2 середніх);

сода, сіль

Отже, якщо ви зважилися на приготування, то засукати рукави і приготуйтеся виконувати наступні дії. Беремо миску і гарненько збиваємо в ній яйця. Чим краще зіб’ється, тим шарлотка вийде м’якше і пишніше. Для досягнення цієї мети можна використовувати блендер, до речі. Далі додаємо цукор, засинаючи по трохи і не припиняючи збивати. Після додаємо сіль і соду, що гаситься оцтом або будь-який інший харчовий кислотою, наприклад лимоном. Соди і солі потрібно трішки, трохи менше половинки чайної ложки. Перемішуємо, і додаємо просіяне борошно (природно знову перемішуємо). Тісто готове.

Тепер даємо тісту настоятися, там, де прохолодніше, а самі готуємо начинку. Для неї нарізаємо яблука тоненькими невеликими шматочками. Також можна додавати у начинку свіжі ягоди (смородину, журавлину), вийде ще смачніше. Коли начинка готова, виливає половину тіста у форму для випічки, попередньо змастивши її олією, і присипавши борошном. Зверху викладаємо яблука і заливаємо їх рештою тестом. Ставимо форму для випічки в розігріту духовку, і вся ця краса повинна дбати хвилин 30-40 при температурі 180 градусів. Благаю, не відкривайте духовку, під час приготування шарлотки. В іншому випадку вона може не піднятися, і вже буде негарно.

Коли шарлотка буде готова, дайте їй охолонути й можете пробувати. Як бачите дивно просто. Повторюся, і корисно. Лікарі, наприклад, рекомендують їсти яблука щодня, а печені яблука засвоюються набагато краще. Та й ситна ця штука, і дітей, і гостей можна порадувати. Згадайте, як у дитинстві ви втекли за стіл, коли хтось з родичів готував це блюдо. Спробуйте повернути собі шматочок дитинства. Ось побачите, старі спогади завжди приємні.