Як приготувати трав'яний чай?

Збирати трави рекомендується за місячним календарем, так на убуваючу місяць збирають нижню частину рослин, а на зростаючу – верхню. Після збору необхідно обов’язково сушити рослини в тіні. Коли необхідний верх рослини, краще всього зробити маленькі букетики, зв’язати їх нитками і підвісити на цвях.

Як приготувати настій?

У тому випадку, коли в рецепті відсутній запис про те, що трава потребує кип’ятіння за принципом приготування чаю, то відвар потрібно поставити на водяну баню. Приготування на водяній бані – вельми копіткий процес. У зв’язку з цим рекомендується застосовувати спрощений варіант. Так, трава заливається холодною водою і безперервно помішуючи, доводиться до кипіння. Далі потрібно зняти відвар з водяній бані і накрити його кришкою, а для збереження теплоізоляції прикрити щільні листя. У такому випадку корінці краще помістити в термос. Більшість відомих фітотерапевтів рекомендують варити трави за допомогою мікрохвильовки.

Багатьом відома користь трав’яних чаїв, хоча в більшості випадків їм властивий гіркуватий смак, тому пити їх як звичайні досить непросто. Тому були придумані деякі правила. Тривалість прийому всіх лікарських рослин різна. Частина з них не можна приймати протягом тривалого проміжку часу. Деякі рослини мають протипоказання під час вагітності, деякі під час місячних. Для позбавлення чаю від неприємного присмаку і збільшення терміну вживання можна робити трав’яні збори, які складаються від 14 до 17 видів рослин. Для заварювання трав’яних чаїв, не можна використовувати киплячу воду, цей же принцип стосується і китайського зеленого чаю.

Розглянемо деякі варіанти приготування трав’яного чаю.

Для приготування такого популярного в латиноамериканських серіалах липового чаю знадобиться: взяти липові квіти і трохи листя висушити їх, до отримання стану млявості, далі за допомогою долонь перетерти поки не утвориться безформна маса, після чого помістити їх в тінь, поки липа повністю не висохне. Перед самим приготуванням такого чаю потрібно нагріти суху сковороду, помістити трав’яну масу і підсушити до повного висихання. Після закінчення виконання такої процедури чай можна заварювати, набуває він приємний медовий відтінок.

Додавати в чай можна і золотий корінь. Виростити його просто на будь-якому дачній ділянці. Хоча пити його можна лише на природі, припустимо перебуваючи в поході, це обумовлено тим, що даний продукт сприяє «розкриттю» організму, тому в місті таку процедуру краще не проводити.