Як приготувати варення з кульбаб?

Кожна рослина приносить в цьому світі користь. Ось тільки не всі з них ми вміємо правильно використовувати. Ці слова можна віднести і до такого невибагливість та немудреній квітки, як кульбаба. Ну яка може бути користь від цих жовтеньких та простих квіточок? Виявляється, величезна!

Для початку варто зрозуміти, для чого придатися нам варення з кульбаб. По-перше, варення з кульбаб зміцнює кістки. По-друге, очищає печінку. По-третє, допомагає позбутися від циститу. По – четверте, допомагає схуднути. По-п’яте, виводить з організму токсини, так як є потужним антиоксидантом. По – шосте, варення з кульбаб є прекрасним засобом для профілактики анемії. По – сьоме, варення з кульбаб знижує температуру тіла не гірше, ніж малинове. І наостанок найпереконливіший аргумент – варення з кульбаб допомагає запобігти ракові захворювання.

Для приготування варення необхідно зібрати квітки кульбаби. Ось тільки збирати їх треба подалі від міста і від запорошених трас. Якщо зварити варення з міських квіток, то можна завдати своєму організму непоправної шкоди.

Перед тим, як приступити до варіння, квіти рослини потрібно ретельно помити. Всього вам буде потрібно 350-400 квіток.

Після того, як квітки будуть вимиті, їх необхідно залити двома склянками холодної води і прокип’ятити. Час кип’ятіння становить 2 хвилини. Потім на друшляк постелити чисту марлю, вилити на неї отриманий відвар і віджати з усією ретельністю. У вийшла воду всипати 7 склянок цукру і довести отриману суміш до кипіння. Кип’ятити варення 7 хвилин з моменту закипання. Після цього готове варення розлити по банках і закрити кришками. Все. Вкуснейшее одуванчіковий варення готове!

Але є і більш складний рецепт варіння варення з кульбаб. Перед початком варіння квітки добу вимочуються в холодній воді. Після цього їх віджимають, додають до них півлітра води і кип’ятять 15 хвилин. За 3 хвилини до закінчення варіння у варення додати 1-2 порізаних лимона або лимонну кислоту. Після того, як варення буде зварено йому дають настоятися протягом доби, потім проціджують, а квітки і лимон викидають .. потім додають цукор, 1 – 1,5 кг, і варять варення до тих пір, поки не вийде консистенція меду. Зазвичай це роблять в 2-3 прийоми.

Найчастіше варення з кульбаб подається до млинців, запіканок або оладок. Також з нього вийде відмінна начинка для бісквіта.

Поки писала статтю, згадала, що у Рея Бредбері є твір, який називається «Вино з кульбаб». Виявляється, таке вино насправді існує. Воно дуже корисно і абсолютно нешкідливо для організму, а готують його в Англії.

А ще колись у давнину з кульбаб готували справжнісіньке приворотне зілля. Тому і зараз можна почути другу назву для варення з кульбаб – «варення любові».

Ось вам і самий звичайний кульбаба! Здавалося б, ми настільки до нього звикли, що просто вже й не помічаємо. А адже виходить, що даремно. Кульбаба – не просто квітка. Це самий справжній помічник, який допомагає зберегти здоров’я.