Як приготувати вдома буженину?

Як багато втрачають люди, коли відмовляються від м’ясних ласощів. Хоча, може бути ми, любителі м’яса, чогось зовсім не розуміємо. Та, власне і не дуже то й хочеться вникати в якісь глибокодумні філософські міркування, і позбавляти себе і своїх близьких поласувати чимось смачненьким і ситним.

Сьогодні ми з вами спробуємо приготувати буженину в домашніх умовах. О! Уже чути аромат, вабливий до столу, і в уяві виникають картинки, порівнянні з художніми творами великих класиків.

Давайте ж швидше почнемо.

Отже, насамперед йдемо вибирати відповідний шматочок м’яса. Для буженини підійде в ідеалі ошийок, але можна використовувати і задню частину або корейку. Уважно дивіться, щоб м’ясо було світле, молоде. Тоді буженина вийде соковитою і ніжною.

Тепер приготуємо всі необхідні інгредієнти для нашого блюда. Почистимо одну головку часнику, одну моркву, візьмемо трохи гірчиці і змішаємо зі столовою ложкою майонезу, цибуля (буде достатньо однієї головки, якщо цибуля крупний), сіль, мелений чорний перець. Морква поріжте на часточки, розміром з часникові зубки.

Промийте м’ясо під проточною водою, просушіть його або промокніть серветкою. Тонким ножем або шампуром зробіть приблизно п’ять шість проколів у шматку м’яса. Проколи намагайтеся робити уздовж шматка по всій глибині. Тепер давайте нашпігуем м’ясо часником та морквою, чергуючи їх між собою.

Потім змащуємо весь шматок сумішшю гірчиці і майонезу, обсипаємо його сіллю і перцем, і обкладає з усіх боків великими кільцями цибулі.

Загорнувши все це у фольгу, покладіть м’ясо в холодильник приблизно на чотири або п’ять годин. За цей час м’ясо промаринується і просочиться спеціями. Якщо ви чекаєте гостей на завтра, то маринуватися буженину можна поставити на ніч.

Через минулі чотири – п’ять годин або вранці діставайте м’ясної напівфабрикат з холодильника, знімайте з нього фольгу і прибирайте цибулю. Тепер можна покласти його на деко і поставити в розігріту духовку.

Запікатися м’ясо буде приблизно 2:00 (приблизно два кілограми м’яса) при температурі сто вісімдесят градусів. Періодично поливайте буженину виділяється жиром і соком. Через покладений термін дістаньте м’ясо з духовки і проткніть його ножем або шампуром. Якщо сік, що виділяється при проколі м’яса прозорий – м’ясний шедевр під назвою Бажання – готовий! Якщо ж сік рожевий, тоді поставте м’ясо ще приблизно на двадцять хвилин назад в духовку.

На стіл буженину подають в нарізаному вигляді, причому неважливо гаряча вона чи холодна. Прикрасити шматочки буженини можна свіжими овочами та зеленню. Красиво і дуже апетитно виглядає на столі буженина, подана з листочками салату і базиліка. Дуже ефектно і чарівно виглядає буженина, прикрашена нарізаним соломкою червоним і жовтим болгарським перцем.

А для додання смаку буженини пікантності і елегантності, подайте до неї червоне вино.

Повірте, найвишуканіші гурмани, назвуть вас королевою (або королем) над усіма кухарями світу!

Ну що, ви вже відчуваєте п’янкий аромат м’ясного шедевра з вашої кухні? Тоді швидше зачепило!

P.S. Якщо ви вирішили для буженини використовувати корейку, то для її шпіговкі додайте кілька шматочків сала. Тоді ваше блюдо вийде більш соковитим і ніжним. І ще, буженину можна запікати у фользі, тоді не потрібно буде періодично поливати її жиром.