Як приготувати відмінний вечеря за 20 хвилин? Готуємо шніцель по-віденськи.

Після робочого дня перед падаючими від втоми трудівниками постає дилема: зварити пельменів або сосисок? Але є ще третій варіант – приготувати що – небудь швидке, смачне і корисне. Часу на пельмені йде приблизно хвилин 20 – поки водичка закипить, поки кухар. Цілком реально, замість горезвісних пельменів за ці 20 хвилин приготувати майже банкетне блюдо – шніцель по-віденськи.

Відразу хочу обмовитися. Робота на кухні вимагає зібраності, продуманості, планування та дисципліни. Багато хто не хоче готувати, тому що в процесі утворюється гора посуду, розсипається борошно, брудниться плита і всі робочі поверхні. Звичайно, так може статися через недосвідченість. Наприклад, мій приятель, зібравшись робити млинці, насипав борошна в чашку, розбив яйце, засунув прямо в середину віночки міксера і включив його.
Потенційні млинчики білої порошею розлетілися по кухні і приятель з готуванням зав’язав. Але в основному все йде від відсутності чіткого плану дії. Що не кажіть, організація праці дорогого коштує.

Отже, приступимо.

Дістаньте шматок м’яса. Яловичину або свинину. Якщо він заморожений засуньте його в мікрохвильовку на кілька хвилин, якщо охолоджений відразу наріжте на шматки товщиною 6-8 мм поперек волокон. Розмір може бути різний – від чоловічої долоні до діаметра днища склянки. Ніяких волокон і жив. Від них шніцель «скукожітся» на сковорідці.

Відбиваємо. Для цього беремо шматок і кладемо в поліетиленовий пакет. М’ясо відбивається всередині пакету. Не летять бризки (вам не доведеться додатково щось відмивати), молоток не рве волокна (а в кулінарії всі дрібниці важливі), в загальному, так відбивати дуже навіть по фен-шую. Відбиваємо досить тонко, але м’ясо не повинно рватися. Ваша відбивна повинна «розповзтися», збільшиться по довжині та ширині.

Солимо і перчимо. Солі не багато. Чорний перець горошком або мелемо, або тиснемо ножем на дошці. Його аромат не зрівняється з готовим меленим. Коли відкусите шматочок – пригадаєте цю рекомендацію. Перчимо до смаку, але я раджу трохи більше ніж звичайно.

Процес обвалювання в сухарях наріжний камінь шніцеля по-віденськи. У ньому весь секрет. Для цього беремо три плоских тарілки. Насипаємо в одну жменю пшеничної муки, в іншу розбиваємо пару яєць, в третю кладемо мелені сухарі. Сухарі можна зробити самому, потерши суху булку на тертці, або використовувати покупні.

Ставимо сковорідку на вогонь, наливаємо трохи олії, і починаємо священнодійство.

Беремо шніцель, відбитий, поперченного і посолений вмочаємо його в яйце, потім обвалюють у борошні, потім знову в яйце і нарешті, в сухарі. Той, хто прідержется даної технології, з подивом відзначить, що сухарі в процесі смаження не відвалилися, а сидять як влиті. Але пам’ятаючи старий анекдот про євреїв і заварці попереджаю, що економити на яйцях і сухарях можна.

Смажимо. Буквально по 3 хвилини з кожного боку. Слідкуйте за кольором панірування. Як тільки придбає приємний трохи підсмажений колір, перевертайте. Часу може піти навіть менше. Не посоромлюся нагадати, що смажити треба на вже розжареному маслі.

Ось і все. Скоринка хрустка, м’ясо м’яке і приємно перчене.

Якщо в будинку знайдете квашену капусту і бокал пива або свіжі овочі і пляшечку бордо, то шикарна вечеря за двадцять …, ну ладно, за півгодини, вам забезпечений.