Як швидко зробити ліниві вареники з сиром?

Якщо ви любитель смачненько поїсти, але не любитель довгого времяпрепровождения біля плити – цей рецепт саме для вас! Адже вареники з сиром, тому й називаються «ліниві», що робляться вони з мінімальною витратою часу і сил. Ну, а вже особливих кулінарних здібностей це блюдо взагалі не вимагає. Так що впоратися з таким рецептом під силу навіть дитині. І при всьому при цьому – виходить така смакота! Краще всякого тістечка або торта!

Для початку підберемо всі необхідні продукти.

Нам знадобиться домашній сир, приблизно 500 – 600 грам, пара яєць, три столовий ложки цукру, дрібка солі, один стакан борошна, 20 грам вершкового масла і сметана (скільки захочете).

Сир, незалежно від того, м’який він або жестковат, найкраще пропустити через металеве сито. Потрібно домогтися того, щоб у вас не залишилося великих сирних грудочок.

Тепер можна додати в сир яйця, цукор, сіль, розтоплене масло вершкове і гарненько все перемішати, поки не вийде однорідна маса. За часом це займе не більше півтора хвилин.

Тепер всипаємо в масу борошно. Пам’ятайте, мука повинна бути обов’язково просіяти. Тоді тільки, ви можете бути впевненими в її чистоті та якості.

Замішуємо тісто. Воно повинно, в підсумку, вийти м’яким, але не повинно липнути до рук і у ємності, в якій відбувається заміс. Для цього періодично занурюйте долоньки в муку, тоді вам буде легше визначити ступінь готовності тіста.

Ну, ось, коли тісто готове, тобто перестало липнути до рук, викладаємо його на велику дерев’яну дошку і ліпимо або скачуємо таку собі «ковбаску», товщиною, приблизно, 3-5 сантиметрів у діаметрі.

Тепер розрізаємо цю «ковбаску» на рівні частини, тепер уже по 3-5 сантиметрів завдовжки. Кожну частину беремо руками, злегка прокатує її в борошні і придавлюємо з двох сторін, де були розрізи. У нас вийшли симпатичні «подушечки» з тіста.


Взагалі, різати ковбаску можна різними фігурками, це як кому підкаже його фантазія. Обмежувати її в даному випадку не варто. Завжди приємно стати «автором» якогось кулінарного шедевру або, хоча б частини дизайну оного.

На все попереднє приготування «подушечок» у вас піде не більше п’ятнадцяти хвилин. А це зовсім не багато, в порівняння з більш глобальними кулінарними витворами.

Так, не забудьте поставити на плиту каструльку з водою, що б вона встигла закипіти до того моменту, як у нас будуть готові сирні галушечки – варенички. Воду злегка підсолити.

Тепер опускаємо наші заготовочкі з тіста в окріп. Як тільки вода закипить, подивіться на годинник, приблизно через 2 – 3 хвилини, коли всі вареники спливуть на поверхню, їх можна буде виймати.

Вареники виймайте шумівкою на блюдо. Полийте їх розтопленим вершковим маслом і сметаною (або полуничним варенням, або вишневим джемом, можна додати свіжі фрукти – включайте фантазію і експериментуйте). Подавайте на стіл і приготуйтеся почути масу похвал у свою адресу від усіх ваших рідних і друзів, які спробують це блюдо у вашому виконанні.

Але, це ще не все. Адже завжди є можливість удосконалення! Тому готові ліниві вареники можна викласти в сковорідку, полити олією (злегка), сметаною і поставити на 15 хвилин у духовку. Туди ж, в духовку поставте блюдце з водою. Коли побачите, що вареники вкрилися рум’яною скоринкою – можна виймати їх з духовки і подавати на стіл.

І ще, маленька порада дбайливим господаркам. Ледачі вареники можна заготовити про запас. Складіть напівфабрикат на дошку, кожен шар перекладайте целофановою плівкою. Поставте їх у морозильну камеру. Коли все замерзне, складіть всі вареники в один пакет. Тепер у вас не буде проблем з частуванням «раптових» гостей!

Приємного вам апетиту!