Як смажити каштани?

Каштан – це дерево родини букових, яке любить теплий клімат і росте на схилах гір. Саме дерево росте досить швидко, та й молоді пагони від старого пня дуже скоро перетворюються в прекрасні, високі дерева. З давніх часів це дерево використовувалося як плодова. Самі плоди каштана багаті вуглеводами і білками. З каштанів отримують відмінні добавки для борошна і кондитерські вироби. А ще їх смажать і печуть, причому зробити це цілком реально і вдома. Так як же правильно смажити каштани?

Перед тим, як приступити до цього священнодійства каштани потрібно обов’язково опустити в каструлю з водою. Це потрібно для того, щоб відбракувати погані або зіпсовані плоди, які можна вживати в їжу. Такі неїстівні каштанчик через деякий час залишаються плавати на поверхні води, а ті, що сміливо можна буде посмажити, обов’язково опустяться на дно. Ці каштани повинні бути з коричнево – кавовій оболонкою, яка відливає глянцем. І, звичайно ж, на шкірці повинні бути обов’язково ледь помітні зморшки.

Перед тим, як приступити до жарке каштанів , їх обов’язково потрібно проколоти виделкою або зробити дуже акуратний розріз глибиною один сантиметр, але ніяк не більше. Виконати це потрібно з кожним каштаном. А виконати цю маніпуляцію потрібно для того, щоб каштани під час смаження не стали вибухати.

Після того, як кожен каштан буде проколений, все це дружне сімейство потрібно укласти в глибоку сковорідку і накрити шаром вологих серветок. Потім обов’язково накрийте каштани кришкою і смажте їх протягом двадцяти – тридцяти хвилин. При цьому вогонь повинен бути не таким вже і сильним. І, звичайно, не забувайте помішувати свою страву, а краще просто струшуйте сковорідку, не відкриваючи кришку. Адже буває і так, що навіть проколоті каштани під час смаження починають вибухати. Готові каштани викладаються на блюдо. Так само їх можна посипати сіллю.

А ось вологі серветки при смаженні каштанів потрібні для того, щоб каштани не висохли і не стали занадто твердими. Тому ці серветки періодично рекомендується змочувати водою.

А можна замість сковорідки використовувати самий звичайний деко і смажити каштани в духовці при температурі сто вісімдесят – двісті градусів. Готові смажені каштани при здавленні дуже легко тріскаються, а шкірка швидко знімається.

А чим же корисні каштани? По-перше, у порівнянні з усіма іншими горіхами, горіхи каштана містять набагато менше калорій. По-друге, каштани містять велику кількість мінеральних речовин, клітковини, цукру, вітамін С, А і вітаміни групи В. По-третє, каштани треба обов’язково вживати в їжу при таких захворюваннях, як гіпертонічна хвороба, тромбоз вен і артерій і атеросклероз судин. Адже ці горіхи чудово очищають судини, позбавляючи їх від всіляких бляшок. По-четверте, каштани – це горіхи, які не призначені для тривалого зберігання. Вже через кілька днів вони починають всихати і втрачають всі свої цінні властивості. А ось якщо каштани посмажити, то їх можна дуже легко зберегти в морозилці.