Як смажити креветки?

Завдяки цій статті Ви дізнаєтесь спосіб приготування креветок. Значна більшість вважає, що краще креветки смажити. У цій статті ви дізнаєтеся спосіб правильної смаження креветок.

Першим ділом їх потрібно почистити. Беремо за голову креветку, так щоб вона була вгору черевцем, і акуратно обриваємо їй лапки. Потім відриваємо голову і стягуємо панцир, тримаючи креветку за хвостик. Таким чином, у нас в руках залишиться шматочок смачного м’яса рожевого кольору. Ми розглянемо декілька способів приготування креветок. В основному на упаковці завжди пишуть вказівки, як смажити даний продукт.

Але якщо Ви їх не виявили, знайте: спочатку потрібно зварити – просто довести до кипіння сирі креветки і поварити їх декілька хвилин. Після цього їх укладають на сковороду, потрібно додати соуси або майонез за смаком. Перед подачею на стіл остудите креветки.

Так само продукт не втратить свого смаку, якщо його приготувати в панцирі. Ось кілька рецептів, як приготувати їх в панцирі:

Спосіб № 1.

Цей рецепт дуже простий, і за допомогою його Ви швидко отримаєте просте, а головне, дуже смачна страва. Покладіть, морожені креветки в друшляк і облийте окропом. Це процедуру потрібно робити для того, щоб зійшов лід з креветок.
Потім перекладіть, креветки в каструлю і ще раз залийте їх окропом, так щоб повністю приховало креветки. У воді їх потрібно витримати приблизно півхвилини. Потім воду з креветок потрібно злити, укласти їх на сковорідку і обсмажувати декілька хвилин – креветки готові. Після їх потрібно викласти креветки на тарілку і полийте соком лимона.

Спосіб № 2

Рецепт смаження креветок в спеціальному соусі. Беремо каструлю і наливаємо туди трохи води, так щоб вона перевищувала обсяг креветок приблизно в два рази. Ставимо на вогонь. При появі перших бульбашок видавлюємо туди половину лимона; потім додаємо кілька штучок гвоздики, лавровий лист і чорний перець. Можна за бажанням додати ст. ложку томатної пасти або головку часнику.

Якщо креветки рожевого кольору, то вони готові, тоді опускаємо їх у киплячу воду, закриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Нехай так вони постоять приблизно 2-3 хвилини, потім їх дістаємо і викладаємо на тарілку. Якщо креветки сірого кольору, то вони сирі. Щоб їх приготувати потрібно побільше часу. У цьому разі не вимикайте вогонь, а зменшите його. Каструлю не потрібно закривати кришкою – слід залишити прохід для виходу пари. Креветки слід помішувати періодично.

Щоб приготувати, такі креветки потрібно всього п’ять – сім хвилин. Визначити готовність легко – вони стають рожевого кольору і спливають нагору. Їх залишається тільки дістати, покласти в сковорідку і смажити приблизно дві – три хвилини під соусом. Соус можна брати різний: гострий томатний або ніжний вершковий – обидва варіанти виходять дуже смачні.

Далі потрібно викласти готові креветки на тарілку, полити лимонним соком з другої половини, що залишилася, приправити ложечкою рослинної або оливкової олії і посипати посіченою зеленню. Можна подавати на стіл.

Таким чином, креветки смажити не складно.