Як солити сало

Мало хто не любить сало, а тим більше добре і смачно засолене. Просто слинки течуть від думки про наваристий борщ, гірчиці намазала на смачний солоний шматочок сала.

Солити сало можна різними способами.

Добре якщо воно буде мати м’ясні прошарки. Для засолювання сало має бути свіжим, шкірка не повинна, бути твердою, щоб її можна було після засолювання розжувати, таке зазвичай зустрічається, якщо сало старе. Сіль повинна бути велика, дрібна для засолювання не підійде. Приготуйте заздалегідь лавровий лист, часник, можна додати гвоздику, а якщо ви любите гостре сало, то чорний і червоний перець, так само вам придатися мускатний горіх, гвоздика, можна додати сушений кріп.

При сухій засолюванні, потрібно обов’язково щоб сало було свіже, так воно повинно дати сік.

Візьміть сало, потрібно не дорізаючи до шкурки розрізати його, приготувати часник, лавровий лист, сіль, можна придбати спеції для засолювання сала. Чорний або червоний перець. Сало натирають сіллю, сіль не шкодують, спеціями, в розрізані борозенки кладуть лавровий лист. Укладають його в каструлю, один на інший. А зверху придавлюють гнітом. Можна так само щільно укласти сало в трьох літрову банку. Сало готове буде дня через чотири. Після прибирають в холодильник на заморозку.

Якщо сало має тверду скориночку, то краще засолити його в розсолі.

Попередньо закип’ятити воду. Остудити її, щоб вона була тепла. Після цього підготовляємо розсіл. Засипаємо солі, щоб перевірити, що солі достатньо, можна опустити очищену картоплю, або свіже яйце в шкаралупі. У тому чи іншому випадку що картопля, що яйце повинні спливти, це і буде ознака того що солі достатньо. Після цього додаємо приправу, в тому числі гвоздику, можна за смаком додати мускатний горіх, перець червоний і чорний, лавровий лист, часник. Сало режим на невеликі шматочки і опускаємо в розсіл. Зверху придавлюємо гнітом. У розсолі сало навіть найжорсткіше ставати м’яким. День таке сало коштує в теплі, після його прибирають, прям в розсолі на холод, де воно коштує ще два дні. Після сало виймають і прибирають в морозильну камеру на заморозку. Сало, після такої засолювання, дуже добре ріжеться, має приємний аромат і дуже ніжне на смак.

Деякі воліють солити сало за допомогою варіння.

Сало потім можна зберігати. При такому способі сало варять кілька годин, приблизно години чотири. Після цього виймають, і натираю його сіллю, спеціями, часником, сумішшю перців. Після сало перекладають у мішок і прибирають в морозильну камеру, для повної заморозки. Зазвичай такий спосіб застосовують для приготування свинячого рулету, з великою прошарком м’яса.

Можна сало засолити швидким способом, якщо ви не хочете чекати кілька днів.

Сало наріжте на невеликі шматочки, натріть сіллю, приготованими спеціями, часником, сумішшю перців. Після цього потрібно покласти шматочки сала в банку і пастеризувати. Поставивши її в каструлю з водою і прокип’ятити хвилин 35-40. Після цього сало готове. Залишилося його тільки заморозити в морозильній камері. І подавати на стіл.

Рецептів засолювання сала багато і у кожного він свій. Але ті, які використовуються в повсякденному житті, є найбільш простими і смачними.