Питання про приготування маринаду з курки виникає дуже часто в нашому житті. Існує безліч способів його приготування, що виникло в різних частинах світу, в різних країнах і регіонах. Країною, відомої своїм маринадом для курки, була і залишається Грузія. Чахохбілі, збагачене приємним смаком спецій, відомо по всьому світу. Нижче представимо відомі і найбільш улюблені народом способи маринування курятини:
Спосіб 1:
Найпростіший і відомий спосіб маринаду – гірчичний маринад. В даному випадку курка нарізається на шматки середньої величини, щедро промащується гірчицею з невеликим додаванням рослинної олії і оцту. Сіль, перець за смаком.
Спосіб 2:
Не менш відомий і поширений спосіб маринаду-маринад в кетчупу з майонезом. Для приготування потрібно змішати в пропорції 1:1 кетчуп з майонезом, додати сіль і перець за смаком, і ретельно промазати шматочки курки.
Спосіб 3:
Самий тривалий за часом приготування, але один з найвишуканіших за смаком, це спосіб, відомий нам з Кавказу. Для того, щоб отримати соковиту курку з апетитною золотистою скоринкою, поріжте курку на маленькі шматочки, покладіть в каструлю або інший посуд для маринаду, в курку додайте нашаткований кільцями ріпчасту цибулю, після цього влийте столовий оцет в пропорції 50 гр на 1 кг м’яса. Заключний етап: в окремій мисці змішайте кефір, перець і сіль за смаком, і влийте в посуд з м’ясом. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, і залиште на ніч у прохолодному місці. Після приготування такої курки, ви залишитеся задоволені і, безсумнівно, ситі.
Спосіб 4:
Якщо для вас важливо, щоб м’ясо було ніжне і соковите, цей спосіб-то, що вам необхідно. Для того щоб замаринувати курку вам знадобитися червоне напівсухе або сухе вино. Не забудьте поперчити і посолити за смаком.
Спосіб 5;
Ще одним оригінальним способом є маринад курки в томатному соку з додаванням великої кількості цибулі. Таке м’ясо набуває неповторний смак.
Спосіб 6:
Досить оригінальний спосіб маринаду-маринад курки в квасі. Заливаєте м’ясо курки невеликою кількістю натурального квасу, перчите, соліть за смаком, але для придбання більш багатого смаку, необхідно залишити курку постояти на кілька годин.
Спосіб 7:
Також варто звернути увагу і на такий варіант-курка маринується в соєвому соусі з додаванням великої кількості цибулі. Такий рецепт прийшов до нас зі східної кухні. Тут також важливо не забути посолити і поперчити.
Спосіб 8:
Один з найулюбленіших у народі способів-це маринад курки в лимонному соку з луком. Лимонний сік надає вельми пікантний смак. Для того, щоб курка замаринувати добре, необхідно почекати 3-4 години.
Спосіб 9
Останній, але не за значенням, спосіб. Це маринад курки в оливковій олії з додаванням винного оцту. Ви отримаєте воістину вишуканий та багатий смак.
Скориставшись, способами, наведеними вище, ви приготуєте відмінну курку на подив і заздрість всім.
Як замаринувати курку?
Рубрика: Їжа і кулінарія —
Read more
- Як приготувати горбушу в духовці?
- Як приготувати гребінці?
- Як приготувати курячі шлунки?
- Як приготувати каштани?
- Як зробити коктейль з мартіні?