Як замаринувати курку?

Питання про приготування маринаду з курки виникає дуже часто в нашому житті. Існує безліч способів його приготування, що виникло в різних частинах світу, в різних країнах і регіонах. Країною, відомої своїм маринадом для курки, була і залишається Грузія. Чахохбілі, збагачене приємним смаком спецій, відомо по всьому світу. Нижче представимо відомі і найбільш улюблені народом способи маринування курятини:

Спосіб 1:

Найпростіший і відомий спосіб маринаду – гірчичний маринад. В даному випадку курка нарізається на шматки середньої величини, щедро промащується гірчицею з невеликим додаванням рослинної олії і оцту. Сіль, перець за смаком.

Спосіб 2:

Не менш відомий і поширений спосіб маринаду-маринад в кетчупу з майонезом. Для приготування потрібно змішати в пропорції 1:1 кетчуп з майонезом, додати сіль і перець за смаком, і ретельно промазати шматочки курки.

Спосіб 3:

Самий тривалий за часом приготування, але один з найвишуканіших за смаком, це спосіб, відомий нам з Кавказу. Для того, щоб отримати соковиту курку з апетитною золотистою скоринкою, поріжте курку на маленькі шматочки, покладіть в каструлю або інший посуд для маринаду, в курку додайте нашаткований кільцями ріпчасту цибулю, після цього влийте столовий оцет в пропорції 50 гр на 1 кг м’яса. Заключний етап: в окремій мисці змішайте кефір, перець і сіль за смаком, і влийте в посуд з м’ясом. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, і залиште на ніч у прохолодному місці. Після приготування такої курки, ви залишитеся задоволені і, безсумнівно, ситі.

Спосіб 4:

Якщо для вас важливо, щоб м’ясо було ніжне і соковите, цей спосіб-то, що вам необхідно. Для того щоб замаринувати курку вам знадобитися червоне напівсухе або сухе вино. Не забудьте поперчити і посолити за смаком.

Спосіб 5;

Ще одним оригінальним способом є маринад курки в томатному соку з додаванням великої кількості цибулі. Таке м’ясо набуває неповторний смак.

Спосіб 6:

Досить оригінальний спосіб маринаду-маринад курки в квасі. Заливаєте м’ясо курки невеликою кількістю натурального квасу, перчите, соліть за смаком, але для придбання більш багатого смаку, необхідно залишити курку постояти на кілька годин.

Спосіб 7:

Також варто звернути увагу і на такий варіант-курка маринується в соєвому соусі з додаванням великої кількості цибулі. Такий рецепт прийшов до нас зі східної кухні. Тут також важливо не забути посолити і поперчити.

Спосіб 8:

Один з найулюбленіших у народі способів-це маринад курки в лимонному соку з луком. Лимонний сік надає вельми пікантний смак. Для того, щоб курка замаринувати добре, необхідно почекати 3-4 години.

Спосіб 9

Останній, але не за значенням, спосіб. Це маринад курки в оливковій олії з додаванням винного оцту. Ви отримаєте воістину вишуканий та багатий смак.

Скориставшись, способами, наведеними вище, ви приготуєте відмінну курку на подив і заздрість всім.