Як зберігати ананас?

Якщо раптом ви не доїли ананас, оскільки набрид він вам, разом з рябчиками, гірше пареної редьки – викиньте його на фіг. Але якщо ви маєте намір все ж доїсти його через пару-трійку днів, його потрібно якось зберегти.

Якщо ананас не зовсім дозрів – можна зберігати його при кімнатній температурі дня три, і він стане тільки духмяний і смачніше. Тільки, щоб мухи на нього не сідали. І не на сонці. Але якщо треба зберегти цілком дозрілий ананас, слід неодмінно помістити його в холодильник до відділення для фруктів, де температура в районі 8 градусів. Якщо такого відділення немає, можна зберігати ананас і в «загальному» відділенні, а щоб він не набрався ковбасного або оселедцевого запаху, загорніть ананас в папір і покладіть в пакет, проткнути пальцем в декількох місцях для вентиляції. Не забувайте раз на добу перевертати пакет з боку на бік, щоб продукт не Прілий. Тиждень вашому недоїдені ананасу нічого не буде, а потім він стане чорніти, чи то пак псуватися.

Взагалі, ананас – продукт вельми корисний. Дуже добре, що ми його не викинули. У ананасі багато бромелін, який стимулює засвоюваність продуктів, зокрема м’яса і риби. Крім того, він допомагає при порушеннях травлення їжі і благотворно діє на серце. А вітамін С, крім своїх інших функцій, ще і покращує пам’ять. Якщо частіше, ніж раз на рік, нам його споживати, дивись, ми станемо малість здоровіше, сердечніше і пам’ятним.

А що, якщо раптом, з нагоди, нам задешево дістався десяток ананасів, і ми хочемо зберегти їх для ювілею бакалавра історичних наук Клавдії Туганова, який відбудеться через три місяці? Це можливо чи як?

Можливо цілком, і якраз на максимальний термін в три місяці. Тільки зберігатися ананас повинен вже в замороженому вигляді. Щоб все було по розуму, слід очистити ананас від шкірки, нарізати його шматочками, якими він буде подаватися до столу, і потім скласти шматочки в щільний целофановий пакет. Пакет слід міцно зав’язати і покласти його в морозилку.

А ще довше можна зберігати ананас?

Можна! Але тільки вже в суто консервованому вигляді.

Як консервувати ананас?

Треба знову-таки очистити ананас від шкірки, нарізати його на такі часточки, які можна буде вільно споживати, тобто, їсти, і зробити цукровий сироп.

Сироп слід виготовити таким чином: взяти кіло цукрового піску і розчинити його в 0,8 літрах води. А потім у цей сироп висипати ананасові часточки. Рівно один кілограм.

Потім ставимо ємність з вмістом настоюватися годин на дванадцять, після чого зливаємо сироп і ставимо його на вогонь.
Довівши сироп до кипіння, заливаємо їм часточки ананаса і кип’ятимо його вже з ними. А потім розливаємо вийшло по банкам і закочує. Остудивши банки, ставимо їх на зберігання в прохолодне і темне місце під ліжком або за Бабкіним скринею.

Ось, власне, і всі моменти, пов’язані зі зберіганням ананаса. Але краще, коли він вам попався, та ще стиглий, з’їсти його відразу, без залишку. Оскільки іншого такого випадку може і не представитися …