Як зробити роли вдома?

Мода на японську кухню прийшла до нас досить давно. Всі відразу кинулися в японські ресторани, пробувати новинки. Пізніше, коли пристрасті вляглися, всі почали потихеньку перебиратися додому, до улюблених телевізорів, але смак і зовнішній вигляд ролів російській гурману припав до душі.
Саме тому нікого вже не здивувати домашніми ролами на святковому столі. Розберемо, що ж необхідно для приготування ролів вдома.

Необхідно придбати декілька бамбукових серветок (в залежності, скільки людина буде готувати) і палички для їжі. З продуктів самим основним є водорість норі, рис (можна звичайний круглий), соєвий соус, васабі, імбир і начинка. Так як ви будете робити роли самі, то, звичайно, і начинку можете вибрати ту, яка вам більше подобається. Найпоширенішими начинками для домашніх ролів є слабосолона форель або сьомга, крабові палички, свіжі огірки, болгарський перець, зелень, сир, курка.

Набір продуктів може змінюватися в залежності від ваших смакових уподобань. Ті, наприклад, хто не любить рибу, можуть зробити роли з копченого курячого філе з огірком і болгарським перцем, вийдуть дуже свіжі і ситні роли. Хто ж більше віддає перевагу класичним смакам, тому краще використовувати рибу.

Спочатку потрібно зварити рис, після чого остудити його до кімнатної температури. Краще рис переварити, щоб він більше злипався, так буде зручніше викладати його на водорість, і він не буде розсипатися. Начинку нарізаємо довгими смужками, наприклад огірок ріжемо уздовж довгими тонкими паличками. Так намагаємося порізати всі продукти, щоб було зручніше викладати на рис.

Обов’язково на столі має стояти глибока тарілка води з лимоном, яка стане в нагоді для ополіскування рук під час приготування, щоб рис не прилипав до рук. Далі беремо заздалегідь приготовлену бамбукову серветку і кладемо на стіл. На неї більш гладкою стороною вниз кладемо лист норі. На водорість викладаємо начинку, обов’язково з того кінця, який ближче до вас. Після того, як ви акуратно виклали рибу та овочі на аркуші, починайте викладати рис. Рис кладіть щільно, не залишаючи великих просвітів, але при цьому – щоб шар не був сантиметр у висоту, інакше ролл вийде дуже товстий.

Самий дальній від вас кінець водорості рисом не заповнюйте, а трохи змочіть водою, для того щоб рол краще склеїти. Загортати починайте з довколишнього до вас кінця, від себе, підкручуючи начинку всередину ковбаси.

Після того як ковбаса скручена, відкладіть її ненадовго в сторону, щоб дати час рису просочитися і приступайте до наступного. Трохи пізніше отримані ковбаски розріжте на невеликі частини, хтось любить більше, хтось менше. Так, після такої четвертої ковбаски ви будете себе почувати в приготуванні вже набагато впевненіше. Так на третій чи четвертий раз приготування ролів для вас не буде вже такої дивовижної. Не забувайте викласти на стіл до роллам соус, васабі та імбир.

Смачного!