Як зробити салат з кальмарами?

Мабуть, почати важливо з того, як правильно вибрати кальмара.
Одна з умов успішного приготування салату – правильно вибраний молюск. Обрати потрібно таку тушку, яка піддавалася заморожуванню один раз. Часто під час транспортування морепродукти встигають розморозитися, а поступово в магазини, їх знову заморожують. Такий кальмар втрачає смакові якості і свою корисність. Якщо тушки злиплися, то, швидше за все, вони вже піддавалися разморозке. Вибрати кальмарів, які легко відокремлюються один від одного. Плівка, що покриває тушку повинна залишатися білою, а колір плівки залежить від місць проживання молюска.

Отже, кальмар куплений. Розморожуємо тушку в холодній воді, зняти шкіру слід до варіння. Киплячу воду злегка підсолити і опустіть кальмарів, варіть на повільному вогні 2-3 хвилини. Поспостерігайте, як тільки м’ясо побіліє, почекайте 10 секунд і виймайте. Перетравлене м’ясо буде нагадувати за смаком гуму. Як приготувати салат з кальмарів?

Тепер хочу запропонувати кілька простих, але дуже смачних рецептів:

Рецепт № 1

Для приготування знадобиться:

500г. Кальмарів,

4 яйця,

2 плавлених сирка,

часник, сіль, зелень – за смаком

майонез для заправки

Охолодженого відвареного кальмара нарізати соломкою, додати тертий плавлений сир, відварені яйця нарізати кубиками і додати в салат. Залишилося підсолити, покласти в нього нарізану зелень і пропущений через прес часник.

Рецепт № 2

Знадобиться: м’ясо кальмара 300 гр

Картопля 3 шт

Огірок 3 шт

Морква 4 шт

6 яєць

Зелена цибуля

Консервований зелений горошок 100 гр

Сіль

Кріп

Майонез

Тушку кальмара відварити і охолодити, нарізати соломкою впоперек волокон. Картопля, огірок, морква, яйця відварити і нарізати тонкими скибочками. Всі інгредієнти скласти в одному посуді, додати зелений горошок, заправити майонезом. Посолити, посипати дрібно посіченою зеленню.

Оригінальний смак виходить у салату з кальмарів з додаванням яблука.

Рецепт № 3

Знадобиться: кальмари 1000 гр

Яблуко 3 шт (бажано кислих)

Майонез

Кріп для прикраси

Сирі кальмари нарізаються тонкими смугами, важливо отримати згорнуті в спіральки смужки. Для правильного визначення напрямку нарізки відріжте один шматочок і киньте в закипілого воду, якщо він згорнувся в свинячий хвостик – напрямок нарізки правильне. Відварюємо решту порізану тушку в підсоленій воді 3-4 хвилини, відкидаємо на друшляк. Охолоджуємо, додаємо нарізані кубиками кислі яблука, дрібно порубаний кріп, заправляємо майонезом. При правильному виконанні салат буде схожий на квітку хризантеми, смак повинен вийти досить пікантним.

І останній рецепт для любителів незвичайних поєднань продуктів.

Рецепт № 4

Знадобиться: 0,5 кг кальмарів

4 яйця

0,5 банки консервованого ананаса

пару скибочок лимона

0,5 баночки консервованої кукурудзи

майонез для заправки

Відварені кальмари та яйця очистити, нарізати соломкою. Ананаси поріжте скибочками, додайте кукурудзу. Дрібно нарубаєте скибочки лимона, перемішайте всі підготовлені інгредієнти, заправте майонезом. Тепер можна їсти.

Сподіваюся, що салати припадуть вам до душі і не раз приємно здивують ваших друзів і родичів. Пригощайтеся самі, пригощайте друзів від чистого серця і нехай у вашому домі збираються близькі вам люди. Смачного.