Як зробити тісто для піци на кефірі?

«Порт Альба» – таку назву носило заклад, яке відкрилося в Неаполі в 1831 році. За деякими агентурними даними це і була перша піцерія. Там подавали піцу з оливковою олією, уявіть собі – з салом, а також з топленим жиром, з сиром, томатами і з чечініеллі – дрібна рибка. А в 1889 році, з тих же агентурними даними, це блюдо спробувала і королівське подружжя. Коли італійський король Умберто I з дружиною відвідали Неаполь, їх пригощали піцою з морепродуктами і піцою з помідорами, базиліком і з моцарелою – сиром з молока буйвола. Цю піцу і стали називатися «Маргарита», по імені дружини короля, якої вона дуже сподобалася. Зараз ця піца займає лідируючі місця в піц-параді.
Після відвідин Неаполя королівської подружжям, про смачне, ситне блюдо, під назвою піца, дізналися і за межами цього міста.

У наш час рецептів піци дуже багато. Традиційні інгредієнти – це мука, бажано з твердих сортів пшениці, вода і дріжджі. Тісто замішують на твердій поверхні довго і енергійно. А у кого є мармурова дошка, то його ще й відбивають на ній. До форми кола тісто потрібно розтягнути, а не розкачати качалкою. Розтягнуту коржик протикають в декількох місцях коле предметом і змащують оливковою олією. На тісто укладають все, що підходить вам за смаком. Це може бути і морепродукти, і м’ясо, і сир, і томати. Є, навіть, солодкі піци.

Традиційної піцою ви можете поласувати і в піцерії. А от самі давайте спробуємо зробити піцу на кефірі. Чому б і ні. Не завжди є час возитися з дріжджовим тестом. Чекай, поки воно расстоя, а часу обмаль. Хочеться нагодувати своїх домочадців смачненьким, як можна швидше. У такому випадку, приступимо. Рецепт піци на кефірі, дозволить вам і домашніх смачно нагодувати, і себе не дуже обтяжувати. Тим більше, що таке тісто може довгий час зберігатися в морозилці. А якщо піцу треба зробити відразу, то тільки замішане тісто потрібно теж охолодити. Покладіть його на 20 хвилин у холодильник.

Для тесту знадобиться 1 стакан кефіру, половинка чайної ложки соди, 100 г маргарину, 400 г борошна і трішки солі. Все це хорошенечко замісити і, як вже було сказано, охолодити. Готове, добре охолоджене тісто, розмістити в наявну у вас форму і проколоти його в декількох місцях. Це роблять для того, щоб тісто не пішло пузирями. А то начинка може з’їхати на краю піци.

З чого ж приготуємо начинку. Та все, нічого. На поверхні коржа, густим шаром намазуємо томатний соус або кетчуп. Слідом трошки тертого сиру, потім поріжемо ковбаску і відварене заздалегідь м’ясо, зверху зернятка кукурудзи і подрібнений солодкий перець. Ну а товстий шар тертого сиру завершить нашу композицію. У розрахунку на одну піцу знадобиться сиру 200 г, ковбаси варено-копченої – 200 г, м’яса будь-якого – 150 г, соусу томатного – 150 г, кукурудзи консервованої – 250 г, солодкого перцю – 3 штуки. Так, ще чорний перець і сіль за смаком. Якщо любите гостре, то побільше. Але, не перестарайтеся. Готуйте з задоволенням.