Яка піца вважається найсмачнішою?

Напевно, немає в світі такої людини, яка б не любила піцу. Хтось приходить в повний захват від піци з грибами. У когось течуть слинки від піци з морепродуктами. А хтось не уявляє свій день без піци з м’ясом. Але дивна річ, чому іноді виходить так, що одна піца виглядає дуже апетитно, та й на смак чудова, а інша більше схожа на відкритий пиріг, і смакові якості у неї не дуже-то.


Для початку трохи історії. Піцу придумали найбідніші неаполітанські жителі. Вони просто замісили тісто із залишків борошна і поклали на нього все, що залишалося в холодильнику. А потім це нехитре блюдо запекли в духовці. Ось так весь світ отримав те, при вигляді чого наші смакові рецептори просто пищать від смакує задоволення.

Сьогодні піца готується практично в кожному ресторані або кафе. Нерідко це блюдо випікають вдома і господині. А можна просто зайти в будь-який супермаркет і купити там заморожену піцу на будь-який смак. Однак така піца мало буде походити на справжню італійську піцу. Тому, щоб вирішити, яка піца найсмачніша, потрібно з’ясувати, а з чого ж вона повинна складатися.

Основою для піци є тісто. Найперші піци готувалися з простого прісного тіста. Але згодом виявилося, що піцу можна готувати і з дріжджового, і навіть з листкового тіста. Тобто тут все засновано на смакових перевагах людини. Особливої ролі не грає і форма піци. Звичайно, в Італії піца тільки кругла, але іноді наші господині хочуть внести в кулінарне мистецтво великих кухарів свій акцент, і піци тепер можна зустріти і квадратні, і трикутні, і навіть ромбовидні.

Тепер кілька слів про начинку. Так, дійсно, в піцу можна покласти практично все, що знайдеться в холодильнику. Саме тому начинок для піц стало так багато, що цьому чудовому і неймовірно смачного продукту стали давати імена. Наприклад, піца «Бланка» повинна бути світлого кольору, тобто без томатів або томатної пасти. Начинку для цієї піци готують з креветок, ананаса і майонезу. «Маргарита» готується тільки із сиром і томатами з додаванням великої кількості спецій і пряних трав. Піца «Італьяно» повинна послідовно містити в собі продукти кольори італійського прапора.

І, звичайно, ні одна піца не має права називатися піцою, якщо в її приготуванні не використовувалося оливкова олія. Їм змазують корж, на який потім кладуть продукти. Ледь вловимий аромат оливкової олії і відрізняє піцу від простого відкритого пирога.

Існує і спеціальна приправа для піци, якої завжди користуються в Італії при випіканні цього блюда. Приправ складається з орегано, червоного солодкого та гострого перцю, базиліка, чебрецю, коріандру, сушеної цибулі і часнику. І тоді навіть із заплющеними очима можна визначити, яке блюдо знаходиться на столі.

Так що найсмачніша піца – це піца, в якій не поскупилися з сиром, не зробили тісто дуже товстим і додали оливкова олія. Все інше всього лише справа смаку.